- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mesajul fondatorului DoR, după ce renumita revistă se închide după 13 ani. Cristi Lupșa: „Oricum aș scrie propoziția asta, tot greu e”

05 Oct, 09:55 • Bumbeneci Diana
Cristi Lupșa, fondatorul publicației de jurnalism narativ DoR, a transmis primul său mesaj, după ce s-a anunțat închiderea revistei. Acesta și-a justificat hotărârea care a uimit întreaga lume.
Mesajul fondatorului DoR, după ce renumita revistă se închide după 13 ani. Cristi Lupșa: „Oricum aș scrie propoziția asta, tot greu e”

DoR (Decât o Revistă), publicația de jurnalism narativ, fondată de Cristian Lupșa se închide, la 13 ani de la apariția primului număr. Hotărârea a fost luată după o perioadă de dificultăți financiare, potrivit fondatorului publicației, conform paginademedia.

Mesajul fondatorului DOR

„Oricum aș scrie propoziția asta, tot greu e: din 2023 DoR nu va mai spune povești noi, iar redacția, așa cum o știi, își va opri activitatea”, a transmis Cristian Lupșa, fondatorul și editorul publicației.

Acesta a detaliat într-o scrisoare trimisă cititorilor ce urmează să se întâmple cu DoR:

Citește și: Iarna 2022-2023 în România. Directorul ANM anunță cum va fi sezonul rece și de ce temperaturi vor avea parte românii

Ce se întâmplă cu DoR în continuare? Încă de la început de septembrie publicăm săptămânal povești noi pe dor.ro. Vom continua în ritmul ăsta până la finalul anului, inclusiv într-un DoR #50 de colecție

O să ne poți citi și în Concentrat, care deocamdată e plănuit și el să se oprească odată cu DoR. (Aici am o notă de subsol: explorăm posibilități ca el să continue în afara DoR, fie dus înainte de echipa actuală, fie preluat de o redacție prietenă.)

Ce se întâmplă cu abonamentul meu? De astăzi octombrie nu se va mai debita niciun abonament recurent anual. De la finalul lui decembrie nu se va mai debita niciun abonament recurent lunar

Tu nu trebuie să faci nimic – doar să ne anunți dacă cumva ți-am retras banii, căci n-ar trebui să se întâmple. Din acest moment, niciun fel de abonament, nici lunar, nici anual, nu mai e disponibil pentru susținători noi.

Mesajul fondatorului DOR, după ce renumita revistă se închide după 13 ani. Cristi Lupșa: „Oricum aș scrie propoziția asta, tot greu e”
Mesajul fondatorului DOR, după ce renumita revistă se închide după 13 ani. Cristi Lupșa: „Oricum aș scrie propoziția asta, tot greu e”

La întrebarea dacă se poate face ceva în așa fel încât să nu se oprească revista, fondatorul a avut un răspuns tranșant. El a mai explicat că nu se mai pot lua decizii noi, însă redacția va fi păstrată păstra până la finele contractului de închiriere, ca un spațiu de lucru, de întâlniri și de cursuri. Echipa editorială va pleca din nou la drum, redactorii fiind nevoiți să se angajeze în alte locuri.

„Am primit de multe ori această întrebare în ultimele luni, de la colaboratori, alumni DoR, prieteni și susținători. Răspunsul e „nu”.

Ce poți face e să ni te alături în a ne bucura de ce am avut, de poveștile pe care le vom mai spune și de a învăța împreună să gestionăm o pierdere”, a încheiat acesta.

Cele mai mari schimbări au avut loc din această vară. Echipa și-a restrâns mult activitatea, iar de la 25 de angajați, revista a rămas cu mai puțin de 10. Principalele cauza care au dus la închiderea revistei sunt cele legate de scăderea numărului de cititori, dar mai ales a numărului de susținători care plăteau pentru revistă.

Alte articole de interes: Ligia Deca, la ora bilanțului. Va afecta iarna școlile? Ce planuri ale noul ministru al Educației

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult