- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 11 decembrie 2022. Temperaturi ieșite din comun, în ultima zi de weekend

11 Dec, 08:00 • Bumbeneci Diana
Pentru duminică, 11 decembrie 2022, meteorologii au anunțat o vreme mai caldă decât normalul perioadei. Iată cum va fi vremea în România, în ultima zi de weekend.
Meteo 11 decembrie 2022. Temperaturi ieșite din comun, în ultima zi de weekend

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ultima zi a săptămânii. Duminică, o masă de aer cald pătrunde în România, însă nu vom scăpa de precipitații care vor lua aspect de lapoviță și chiar ninsoare.

Meteo 11 decembrie 2022

Este una dintre cele mai calde zile ale lunii decembrie, iar maximele vor fi cuprinse între 14 și 18 grade Celsius. Însă se vor semnala și precipitații în aproape întreagă țară, dar mai ales în Muntenia și Dobrogea. În Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, temperaturile de vor situa între 7 și 12 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 2 grade Celsius.

În zona Moldovei sunt anunțate ploi pe durata întregii zile, iar temperatura maximă va urcă până la 16 grade Celsius. În partea de sud a României se vor semnala precipitații abundente pe parcursul zilei de duminică, iar temperaturile maxime vor ajunge însă până la 12-18 grade Celsius și cele minime se vor situa între 0 și 5 grade Celsius, mai anunță specialiștii.

meteo
meteo

Citește și: Meteorologii au schimbat previziunile meteo. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

În București, meteorologii anunță că ultima zi din acest weekend va aduce vreme neobișnuit de caldă pentru această perioada. Temperaturile înregistrate vor fi mai mari decât cele din ziua de sâmbătă, iar vântul va suflă moderat. Dimineața va fi ceață, dar și burniță, iar vântul va sufla întreaga zi. Meteorologii anunță maxime cuprinse între 13 și 16 grade Celsius. Valorile minime vor atinge 3 – 6 grade Celsius.

În zonele montane va fi o zi destul de închisă, încă de la primele ore ale dimineții. Cerul va fi înnorat pe toată durata zilei, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 13 grade Celsius. Pe timpul nopții, meteorologii anunță că vremea se va răci considerabil, coborând până la pragul de 0 grade Celsius. la altitudini înalte, precipitațiile vor lua aspect de lapoviță și ninsoare.

De partea cealaltă, la malul mării, în ultima zi de weekend, meteorologii anunță că soarele își va mai face apariția printre nori, la Constanța, undeva pe la orele prânzului. Ne așteptăm astăzi la o maximă de până la 17 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă din timpul nopții va ajunge până la 3 grade Celsius. Pe durata zilei dar și a nopții, vântul va sufla destul de puternic, ajungând la rafale de peste 70 de kilometri pe oră.

Citește și: FOTO. Un foc arde neîncetat de 4.000 de ani! Motivul pentru care nu se stinge niciodată, indiferent de vreme

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult