- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 29-31 mai 2024. ANM anunță că furtunile mătură România

29 May, 14:11 • Bumbeneci Diana
Meteorologii anunță că vremea rămâne instabilă în România. Ploile, grindina și vântul puternic vor fi prezente în continuare în cea mai mare parte a țării.
Meteo 29-31 mai 2024. ANM anunță că furtunile mătură România

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse și descărcări electrice în cea mai mare parte a Transilvaniei local în Maramureș, dealurile Crișanei, Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, precum și în zonele de munte și pe arii mai restrânse în rest.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate, în general de 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse, de peste 30 l/mp, în zonele montane, dar cu o probabilitate mai mare în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade. Pe arii restrânse, îndeosebi în sudul și estul teritoriului se va forma ceață.

Meteo București

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar mai ales la începutul nopții vor fi averse posibil moderate cantitativ, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 12…14 grade. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

Meteo joi, în România

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales pe parcursul zilei vor fi averse și descărcări electrice în zonele de munte, în Maramureș, Transilvania, local în Crișana, Muntenia, Moldova și Dobrogea și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă în general de 15…20 l/mp, iar îndeosebi la munte, în Transilvania și în zona subcarpatică a Moldovei, Olteniei și Munteniei izolat peste 40 l/mp. Probabilitatea pentru căderi de grindină va fi mai ridicată în centru și sudul teritoriului.

Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu intensificări, în special în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date în centrul și nordul țării, iar în rest apropiate de acestea și vor fi cuprinde în general între 18 și 27 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va forma ceață.

Meteo
Meteo

Ai putea citi și: Pe ce dată începe Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2024: Ce nu ai voie să faci în acest post

Meteo București

Vremea se va încălzi ușor față de zilele precedente, astfel valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorări, temporar mai accentuate după-amiaza și seara, când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…15 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Meteo vineri, în țară

Vremea se va încălzi, astfel în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa peste normalul climatologic al acestei date. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud și sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 10 și 17 grade.

Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, local în zonele de munte, în Maramureș, Transilvania și Moldova și izolat în celelalte regiuni.

Pe parcursul nopții, nebulozitatea se va accentua în vestul și nord-vestul teritoriului, unde pe arii relativ extinse vor fi averse și descărcări electrice. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu intensificări, în special în timpul ploilor. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse vor fi condiții de ceață.

Meteo București

Vremea va continua să se încălzească, astfel că temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…16 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, însă probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Ai putea citi: Apelul de urgență 113 în România. Cine poate apela la acest serviciu fără să ia amendă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult