- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mina Livezeni l-a captat pe Sebastian Burduja! Acesta participat la extracția a cinci tone de cărbune!

16 Oct, 19:30 • Oprea Alina
Sebastian Burduja a avut parte de o experiență inedită la mina de la Livezeni. Acesta a avut ocazia de a o explora cu un utilaj din anii 80 și să participe la extracția a 5 tone de cărbune.
Mina Livezeni l-a captat pe Sebastian Burduja! Acesta participat la extracția a cinci tone de cărbune!

Sebastian Burduja a coborât la 300m sub pământ și a rămas complet surprins de ceea ce a experimentat în mină. Nu credea vreodată ca va putea lua parte la o extracție propriu-zisă de cărbune, acesta declarându-se a fi fără cuvinte după ceea ce a văzut acolo și că acele două zile nu le va uita niciodată.

„Scriu aceste rânduri după două zile pe care nu le voi uita niciodată. Am coborât la 300 de metri către inima pământului, acolo unde sunt “oameni și cărbune”, vorba lui Geo Bogza. Am fost în Mina Livezeni pentru două ore, printre cele mai prețioase ale întregului mandat de ministru.

Despre cărbuni: am participat la extracția a 5 tone, cu un utilaj de proveniență sovietică, din anii ‘80. Aici, la Livezeni, e singura mină dintre cele 4 rămase în Valea Jiului unde există mecanizare. Faptul că mașinăria aceasta încă funcționează astăzi e un mic miracol, dovadă a muncii și inventivității românești.”, ceea ce a relatat Ministrul Energiei pe pagina sa de Facebook, conform Gândul.ro.

Vezi mai multe despre: Schemă de sprijin pentru viitoarele parcuri eoliene din Marea Neagră. Sebastian Burduja a trimis legea pe masa Guvernului

Mina Livezeni
Mina Livezeni

Sebastian Burduja, empatic cu cei din Mina Livezeni

Ministrul Energiei s-a simțit de parcă ar fi fost și el un meseriaș ca și ei, iar acesta a spus despre aceștia că sunt oameni cu inimi pure și că au fețele acoperite de praf de cărbune. Este plăcut să se vadă că o persoană precum Sebastian Burduja este gata să experimenteze cea ce fac muncitorii în fiecare zi, acesta declarându-se fericit, mai ales că a experimentat și un utilaj din anii 80.

„Despre oameni? Greu să exprim totul în câteva rânduri. Sunt români cu fețele și brațele murdare de cărbune, dar cu sufletele curate. Oameni care pleacă de acasă și nu știu dacă se mai întorc. Oameni care muncesc în patru schimburi și asta de generații întregi. Din palmele lor a fost repornită economia României după cel de-al Doilea Război Mondial. Iar acum nu ne cer decât respect, apreciere și o bucată de pâine pe masa familiilor lor, din munca și din sacrificiul lor.

De ce am coborât în mină alături de ei? Din respect pentru cine sunt și ce fac acești români. Din dorința de a înțelege la fața locului problemele și riscurile cu care se confruntă în fiecare zi. Și pentru a găsi împreună soluțiile de care Valea Jiului are nevoie.

Deja am reușit în ultimele săptămâni să îndeplinim o dorință de ani de zile a acestor oameni: salvarea celor peste 2000 de locuri de muncă și înființarea unei noi companii, Complexul Energetic Valea Jiului, care are parte de un nou început. Acum depinde de noi toți să asigurăm un altfel de viitor. Va urma.”, a încheiat Ministrul Energiei postarea de pe Facebook, conform sursei citate.

Vezi mai multe despre: Sebastian Burduja îi declară război lui Nicușor Dan, după ce un milion de bucureșteni riscă să rămână fără căldură şi apă caldă la iarnă. „Dacă administrația nu e în stare, preluăm noi sistemul”