- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Radu Oprea dezvăluie ce importanță are România în reconstrucția Ucrainei. „Suntem mult mai aproape de cetățeni”

08 Jul, 15:50 • Lupu Alexandra
Ministrul Radu Oprea declară că România poate deveni un hub logistic important în reconstrucția Ucrainei. Iată care sunt explicațiile.
Ministrul Radu Oprea dezvăluie ce importanță are România în reconstrucția Ucrainei. „Suntem mult mai aproape de cetățeni”

Sâmbătă, 8 iulie, Radu Oprea a afirmat că România are o importanță semnificativă în reconstrucția Ucrainei. Concret, ministrul Economiei a afirmat că statul român are potențial să devină un important hub logistic, informează ziare.com.

Ministrul Radu Oprea, noi declarații

Radu Oprea a afirmat că România are poziția geografică și pregătirea necesară pentru a deveni un important hub logistic în reconstrucția Ucrainei. El a opiniat într-o conferință organizată de PES activists România şi PSD, că social-democrații sunt mai bine pregătiți pentru a veni cu măsuri bune în timp de criză.

Citește și despre: Anunț pentru românii care vor merge la mare. Ministrul Economiei, declarații după vizita pe care a făcut-o pe litoralul românesc

Radu Oprea a precizat că social-democrații sunt mult mai aproape de cetățeni, tocmai pentru că le înțeleg mai bine nevoile. Ministrul Economiei a precizat că PSD își propune să susțină în continuare economia, astfel încât să existe mai multe locuri bine plătite în România, de care să beneficieze cetățenii.

„Suntem mult mai aproape de cetăţeni, pentru că înţelegem mai bine nevoile pe care le au oamenii şi pentru că înţelegem felul în care putem redistribui în aceste momente de criză resursele societăţii, neuitând întreprinderile mici şi mijlocii, microîntreprinderile, care astăzi reprezintă peste 95% din totalul numărului de companii şi forţei de muncă din Uniunea Europeană.

Lucrul acesta s-a văzut în timpul crizelor succesive, felul în care am înţeles că cea mai bună măsură de protecţie socială în Europa o reprezintă locul de muncă bine plătit şi acesta este un crez al social-democraţilor de a încuraja prin măsuri şi a susţine economia, astfel încât să avem locuri de muncă bine plătite”, a punctat Oprea.

Radu Oprea
Radu Oprea

El a menționat că de la acest concept s-a plecat și în noul program de Guvernare. Ministrul Economiei a precizat că noul Guvern are la bază atât scheme de ajutor care să încurajeze economia românească, cât și măsuri punctuale.

„Ne dorim să avem cât mai multe produse româneşti de calitate pe mesele românilor şi să devenim exportatori în Europa şi în lume”, a adăugat Radu Oprea.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cum se aplică reducerea prețurilor în marile magazine. Anunțul momentului făcut de ministrul Economiei