- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mircea Geoană anunță că NATO are suficiente resurse pentru a ajuta Ucraina și Israelul. „Va trebui să ne strângem rândurile din nou, să sprijinim Israelul”

20 Oct, 22:28 • Fundeanu Madalina
Conform lui Mircea Geoană, NATO are suficiente resurse să sprijine Israelul în conflictul cu Hamas. Totodată, acesta declară că Alianța Nord-Atlantică poate ajuta și Ucraina.
Mircea Geoană anunță că NATO are suficiente resurse pentru a ajuta Ucraina și Israelul. „Va trebui să ne strângem rândurile din nou, să sprijinim Israelul”

Potrivit informațiilor oferite de Digi24

, Alianța Nord-Atlantică declară că deține suficiente resurse să sprijine Israelul în conflictul cu Hamas, dar și să ajute din punct de vedere militar Ucraina în războiul cu Rusia, după cum a susținut secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, vineri seara la Digi 24, în cadrul emisiunii LIVE cu Robert Kiss și Alexandru Rotaru.

Sprijin pentru Israel și Ucraina din partea NATO

„Cred că avem suficient de multe resurse la nivelul alianței noastre. Cele 32 de țări din NATO, cu Suedia, sper, au peste 1 miliard de oameni și peste 50% din PIB-ul global. Sunt resurse pentru a avea atenția nedeturnată de la ceea ce trebuie să facem în sprijinul Ucrainei”, a declarat Mircea Geoană.

Așadar, NATO are „planuri de apărare specifice” în contextul în care Alianța are identificate două amenințări directe: „Rusia și terorismul”, a spus Geoană.

„Va trebui să ne strângem rândurile din nou, să sprijinim Israelul, pentru că el a fost statul agresat, dar de o asemenea manieră încât să putem să evităm escaladarea și inflamarea opiniei publice și acest lucru sunt convins că vom ști să îl facem cu calm și cu răbdare”, a adăugat secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice.

NATO
Mircea Geoană, NATO 

Te-ar putea interesa și: Va fi Mircea Geoană următorul președinte al României? „Ar fi ciudat şi pentru mine, şi pentru oricine altcineva să facem altfel”

Geoană a mai precizat că „sunt actori, ca Rusia, care ar fi extrem de încântați să vadă ca Occidentul, SUA și noi să începem ne divizăm atenția între ce se întâmplă în Orient și în estul Europei, în Ucraina”.

„Nu se va întâmpla acest lucru”, a precizat secretarul general adjunct al NATO.

„Vom putea să facem față acestor două situații, sperăm să calmăm cât de repede situația din Orientul Mijlociu și să continuăm să sprijinim Ucraina”, a adăugat Geoană în cadrul interviului oferit pentru Digi 24.

Astfel, faptul că apare o nouă criză în altă zonă – cum e cazul celei de acum din Orientul Mijlociu cauzate de conflictul dintre Israel și Hamas, „nu prinde NATO nepregătit”, a dorit să adauge Mircea Geoană.

Citește mai multe știri: Noua lege a pensiilor speciale a fost promulgată! Multiple modificări au fost aplicate: impozitare progresivă pentru unele pensii, iar pensia nu va depăși salariul din ultima lună de activitate