- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă afirmă că România nu va pierde fondurile din PNRR. Declarațiile premierului: „Se lucrează pentru toate aceste măsuri de adaptare a PNRR”

21 Apr, 21:49 • Lupu Alexandra
România scapă de pericol! Nicolae Ciucă confirmă că statul român nu va pierde fondurile din PNRR.
Nicolae Ciucă afirmă că România nu va pierde fondurile din PNRR. Declarațiile premierului: „Se lucrează pentru toate aceste măsuri de adaptare a PNRR”

Nicolae Ciucă aduce vestea care liniștește România! Așa cum arată primele informații relatate de stiripesurse.ro, premierul a confirmat public că reprezentanții lucrează la măsurile necesare pentru adaptare a normelor PNRR.

Nicolae Ciucă, declarații despre PNRR

Nicoale Ciucă a confirmat pe parcursul zilei de astăzi că responsabilii din Ministerul de Investiții și Proiecte Europene lucrează la momentul actual la măsuri pentru adaptarea PNRR. Mai mult decât atât, premierul a precizat că renegocierea planului în cauză este „un proces care se derulează deja”.

„Este un proces care se derulează deja, pentru că sunt componente prin RePower EU care vizează o serie de aspecte care aduc de la sine modificări în PNRR”, spune Nicolae Ciucă.

„La Ministerul de Investiții și Proiecte Europene se lucrează pentru toate aceste măsuri de adaptare a PNRR”, completează oficialul.

În continuare, premierul a ținut să amintească că România trebuie să asigure o reducere de 2.1 miliarde de euro a sumei alocate din PNRR, tocmai datorită creșterii economice din 2021. Mai mult decât atât, Ciucă a declarat că nu există riscul ca statul român să piardă fondurile din PNRR, dar mai ales, banii pentru a doua cerere de plată urmează să fie primiți cât de curând.

Citește și: Nicolae Ciucă găsește vinovații pentru gaura de la buget: „Deficitul aparține marilor contribuabili”. Ce măsuri va lua premierul pentru „o mai bună chibzuială” a banilor publici

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

„Ieri (joi – n.r.), în şedinţa de guvern, secretarul de stat de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a prezentat elementele de progres şi pentru cele două jaloane (pe energie – n.r.) şi urmează să primim finanţarea completă pe cea de-a doua cerere de plată”, a spus Nicolae Ciucă

În urmă cu o săptămână, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene informa că România nu îndeplinește criteriile pentru a doua tranșă de plată din PNRR, în valoare de 2.81 miliarde de euro. Concret, statul român nu respecta 51 jaloane și ținte, precum și jaloanele 129 și 133, care nu ar fi fost îndeplinite, ale căror valoare este estimată la 143 milioane de euro. În același comunicat, MIPE transmitea că de ambele jaloane neîndeplinite este responsabil chiar Ministerul Energiei.

Citește și: Apar primele efecte pozitive ale PNRR. Bugetul județului Ilfov a crescut cu 30%