- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicușor Dan vrea să ceară de la Ministerul Apărării 60 de hectare pentru a face încă o grădină zoo în București

04 Nov, 14:04 • Bumbeneci Diana
Grădină Zoologică de 60 de hectare în spatele Stadionului Ghencea. Acesta este noul plan al lui Nicușor Dan, primarul general al Capital.
Nicușor Dan vrea să ceară de la Ministerul Apărării 60 de hectare pentru a face încă o grădină zoo în București

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan are un nou plan. Edilul vrea să ceară de la Ministerul Apărării terenul din spatele Stadionului Ghencea, unde în campania electorală a promis că va face o pădure urbană. Ei bine, acum, edilul are în plan să facă o grădină zoologică pe 60 de hectare.

Nicușor Dan vrea să ceară de la Ministerul Apărării spațiul din Ghencea pentru o grădină zoo

Nicușor Dan vrea să ceară de la Ministerul Apărării 60 de hectare pentru a face grădină zoo
Nicușor Dan vrea să ceară de la Ministerul Apărării 60 de hectare pentru a face grădină zoo

„Aici este o solicitare pe care am făcut-o Ministerului Apărării. Vrem să cumulăm două proiecte. Există un proiect mai vechi al Primăriei, pe care nu-l susțin, dar care a fost făcut la un nivel de detaliu, care prevedea o grădină zoologică de aproximativ șaizeci de hectare, care să fie vizavi de actuala locație a Grădinii Zoologice, în Pădurea Băneasa. Asta ar fi presupus o defrișare consistentă pe care nu o susțin. În schimb, proiectul ăsta, așa cum este, își găsește locul pe terenul viran din spatele Stadionului Ghencea. Pentru asta însă, trebuie să avem acordul proprietarului terenului, care este Ministerul Apărării”, a explicat Nicușor Dan pentru HotNews.ro.

Ai mai putea citi și: Situație alarmantă în Delta Dunării! Dispare definitiv șalăul! Motivele pentru care peștele preferat al românilor e pe cale de dispariție!

Mai mult, edilul mai are în plan să cupleze acest proiect cu un proiect de infrastructură rutieră, o străpungere între strada Brașov și Șoseaua Alexandriei.

„Această șosea trebuie să treacă tot pe un teren al Ministerului Apărării. Și discuția pe care am avut-o cu cei de acolo, de la minister, am discutat de ambele”, a explicat primarul. Deocamdată însă discuțiile nu au avut o finalitate.

Mai poți citi și: Începând de astăzi, vremea se va schimba radical. ANM anunță când vin ninsorile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult