- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi vouchere de la stat. Categoria de români care poate beneficia de 25.000 de lei pe lângă salariu

26 Mar, 17:08 • Claudia Simion
Vin vești excelente de la Guvern. O categorie de români va primii 25.000 de lei pe lângă salariu, anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Noi vouchere de la stat. Categoria de români care poate beneficia de 25.000 de lei pe lângă salariu

Românii care au în plan să-și monteze panouri fotovoltaice pe case pot să beneficieze de un sprijin financiar de 25.000 de lei, conform unui program nou desfășurat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Ajutorul va fi acordat sub forma unui voucher, după ce vor avea loc înscrierile online.

Noi vouchere pentru români

Programul e încadrat în planul Repower EU din cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că proiectul a fost pus în dezbatere publică și urmează să fie discutat la nivelul Comisiei Europene (CE).

Citește și Un miliard de euro din fonduri europene! La jumătatea anului 2023 banii vor ajunge la milioane de români

„Capitolul investițiilor din Repower EU se află în dezbatere publică și urmează să fie negociat la nivelul Comisiei Europene. Dacă acest mecanism va fi aprobat de Comisia Europeană, atunci proprietarii de case din România vor avea posibilitatea de a accesa fondurile și de a-și implementa în gospodărie aceste componente de energie verde.

Sunt 300 de milioane de euro pe care noi intenționăm să-i operaționalizăm cu ajutorul fondurilor alocate din Repower EU. Deocamdată, mecanismul de operaționalizare este în lucru, dar este important de reținut faptul că eligibilitatea va fi dată de calitatea de proprietar a locuinței, iar banii vor putea fi accesați doar sub forma unui voucher”, a declarat Marcel Boloș la Antena 3.

REPowerEU aduce României o finanţare nouă de peste 1.44 miliarde de euro (din care 1,397 miliarde de euro alocare RePowerEU şi 43,16 milioane de euro rezerva de ajustare la BREXIT) pentru investiţii strategice în domeniul cheie al siguranţei energetice, care să permită crearea unor ecosisteme de producţie şi stocare a energiei curate (hidroenergie, fotovoltaice).

Citește și Despăgubiri de patru ori mai mari pentru o categorie de persoane. Cine va primi banii

Tags: