- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noul sistem care îți află vârsta! Vânzătorii vor fi obligați să vadă vârsta clieților la cumpărături

08 Mar, 20:41 • Constantin Cristina
Vânzătorii vor fi obligați să identifice vârsta clienților pentru a împiedica minorii să cumpere alcool din magazine. În centrele comerciale se va introduce acest sistem special care va depista vârsta.
Noul sistem care îți află vârsta! Vânzătorii vor fi obligați să vadă vârsta clieților la cumpărături

După apariția caselor de tip self check-out care a determinat o întreagă bătaie de cap, atât pentru vânzători, cât și pentru clienți, mai nou, aceștia vor fi nevoiți să introducă un nou sistem de identificare a vârstei, a spus b1tv.ro.

Citește și: Casele de marcat self-scan reprezintă un câștig pentru salariații Auchan. „Angajatii au scapat de stresul functiei de casier”

Ideea a pornit de la Danemarca care a trecut la un nou nivel, mai exact a trecut la casele de marcat fără casieri. Moment în care adolescenții care consumă băuturi alcoolice, a devenit mult mai ușor pentru ei să intre în posesia alcoolului, deoarece alegeau punctele de plată fără casieri, a notat tvr.ro.

Așadar, pentru a împiedica tinerii care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani, să consume alcool, magazinele din România au început să adopte acest comportament văzut la Danemarca. Noul sistem reușește să afle vârsta prin detectarea schimbărilor fizionomice datorate vârstei, precum ridurile, firele de păr albe.

noul sistem
noul sistem

Noul sistem a monopolizat hipermarket-urile

Hipermarketurile vor aborda un stil modern pentru clienți. La începutul lunii februarie, clienții vor fi îndrumați în folosirea caselor self check-out. Aceste modificări fac parte din modernizarea și digitalizarea companiilor, a informat Auchan.

Românii nu vor mai sta în cozile din supermarket-uri, casele de marcat vor fi înlocuite cu casele de tip self check-out, care vor rămâne în permanență deschise, iar casierii vor primi alte sarcini în cadrul companiei, a relatat ziare.com.

Anunțul în legătură cu noile modificări a fost făcut pe rețelele sociale, iar oamenii și-au expus părerile. Unii au fost de acord cu noul sistem, iar alții au fost nemulțumiți, potrivit sursei citate.

Alte articole: Salarii Auchan 2023. Câți bani primește un casier relocat de la casele de marcat desființate. Tichete de masă în valoare de 400 de lei