- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nova Poshta intră pe piața din România. Cea mai mare companie poștală privată din Ucraina a anunțat ce planuri are pentru România

21 Jun, 11:39 • Lupu Alexandra
România va avea o nouă firmă de curierat. Nova Poshta se lansează oficial în România.
Nova Poshta intră pe piața din România. Cea mai mare companie poștală privată din Ucraina a anunțat ce planuri are pentru România

Nova Poshta, cea mai mare companie poștală privată din Ucraina, va intra în România, informează profit.ro. Lansarea oficială are loc pe data de 26 iunie.

Nova Poshta intră pe piața din România

Nova Poshta este cel mai mare operator poștal cu capital privat din Ucraina. Compania a informat că intră pe piața din România. Lansarea oficială a fost programată pentru data de 26 iunie 2023.

Pentru poziția de CEO al Nova Poshta din România este preferat Mihail Popovici. El conduce de 5 ani afacerile din Republica Moldova ale societății. Sub coordonarea lui Popovici, compania a ajuns în top 3 cele mai bune servicii de curierat din Moldova.

Citește și despre: Povestea profesorului din Sibiu care în timpul liber face curierat pentru a putea supraviețui

Grupul de companii este format din NovaPay, furnizor de servicii financiare; Nova Post Ucraina, o companie națională de livrări; Nova Post Global, care operează servicii transfrontaliere; Nova Post Polonia, Nova Post Lituania, Nova Post Cehia, Nova Post Moldova. În portofoliul companiei se adaugă Nova Post România, care va furniza servicii de curierat în România, Moldova și Ucraina. În grup mai există și Supernova Airlines, societate înființată la data de 1 octombrie 2021. Ea asigură transportul aerian internațional de colete și mărfuri.

Nova Poshta
Nova Poshta

Compania a deschis primul oficiu poștal din Germania, în Berlin, în aprilie 2023. Până la finele celui de-al doilea trimestru era fixat să intre și pe piețele din Republica Cehă și România. 200 de filiale vor fi deschise în 30 de țări europene până în 2025. Filiala din România a fost deja înregistrată. Ea are sediul la București.

Nova Poshta deține o rețea de peste 10.000 de sucursale în Ucraina, Republica Moldova și Polonia. Compania este fondată în 2021 de Viaceslav Klimov și Volodimir Popereșniuk. Societatea are 32.000 de angajați și 10.000 de salariați ai partenerilor de franciză. Compania deține cea mai mare rețea din Ucraina. Are 9.700 de oficii poștale, 110 de depozite și terminale de sortare și 14.000 de lockere.

Vezi și: Poșta devine curierat! De la 10.000 de poștași la 10.000 de curieri. Cu ce vine nou Poșta Română