- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O companie oferă românilor salarii de 14.000 de lei. Ce alte bonusuri primesc angajații

19 Jan, 17:33 • Bumbeneci Diana
O companie românească face noi angajări, iar salariile ajung și la 14.000 de lei. Pe lângă acest venit se mai oferă și bonusuri extrasalariale.
O companie oferă românilor salarii de 14.000 de lei. Ce alte bonusuri primesc angajații

Sunt români care nu au nici curajul să viseze la un salariu mare, însă o companie oferă în prezent venit lunar de 14.000 de lei. persoanele care acceptă jobul nu primesc doar suma stabilită lunar, ci și sporuri și tichete cadou. Așadar, cu o astfel de ofertă, nu sunt cunoscute motivele pentru care nu au reușit să aibă o echipă completă.

O companie oferă românilor salarii de 14.000 de lei

Mai exact, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost înființată în aprilie 2023 și are mai bine de 400 de angajați. Totuși, reprezentanții săi susțin că nu au suficient personal. Din acest motiv nu ar reuși să-și ducă sarcinile la final.

Ai mai putea citi și: O bancă din România transformă cardurile expirate în țevi din plastic: 1 milion de carduri pot fi reciclate anual

„La ora actuală CNIR este finanţată în totalitate din bugetul CNAIR care a pus inclusiv personalul propriu la dispoziţia nou înfiinţatei companii. Facem aceste eforturi pentru a ajuta CNIR să devină operaţională, deşi in ciuda sprijinului acordat, compania nu are nici până la ora actuală bugetul aprobat, schema de personal completă şi nici lista concretă de proiecte pe care le poate prelua de la CNAIR pentru a fi implementate.

Pentru a avea rezultate este important ca Directorul General al CNIR să conştientizeze că trebuie să urgenteze măsurile necesare operaţionalizării acestei companii, care de circa un an nu reuşeşte să îşi găsească ritmul şi să îşi îndeplinească rolul pentru care a fost înfiinţată”, a transmis conducerea CNAIR.

Joburi cu salarii de peste 14.000 de lei la CNAIR

Conform datelor transmise de către Newsweek, un director general de la CNAIR câștigă cât un director general adjunct sau un consilier director general/adjunct, respectiv 14.542 de lei. În funcție de situație, se poate adăuga o indemnizație are să aibă valoarea a jumătate din salariu pentru implementare, suport direct, suport indirect. Iată și care sunt ocaziile din an în care primesc și tichete cadou, pe lângă salariu:

  • 8 martie, de Ziua Femeii: 300 de lei;
  • Paște: 550 de lei;
  • 1 iunie, de Ziua Copilului: câte 300 de lei pentru fiecare copil pe care îl are angajatul;
  • Crăciun: 550 de lei și încă 300 de lei pentru fiecare copil pe care îl are.

Toți angajații CNAIR au venituri mari

Se pare că la CNAIR au salarii mari, ci și ceilalți angajați care ocupă alte locuri în ierarhie. Un specialist în inginerie civică, de exemplu, sau un programator în domeniul software câștigă 9.838 de lei. Un subinginer încasează lunar 7.222 de lei, un șofer, 5.349 de lei, iar un muncitor calificat, 4.737 de lei.

Categoriile amintite de angajați primesc, de asemenea, bonusurile și indemnizațiile precizate anterior. Dat fiind faptul că CNAIR este o companie de stat, banii pe care îi încasează sunt publici și provin din taxele și impozitele pe care le achită românii.

Ai mai putea citi: Amendă de până la 20.000 de lei pentru românii care fac asta! Klaus Iohannis a semnat legea

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult