- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Poluare cu pălincă de Bihor. Pălincarii din județ s-au ales cu amenzi uriașe de la Garda de Mediu

02 Nov, 23:51 • Stefan Simion
Un nou tip de poluare apare în România: poluarea cu pălincă de Bihor. Mai în glumă, mai în serios, pălincarii din această zonă a țării s-au ales cu amenzi usturătoare după ce au fost vizitați de Garda de Mediu.
Poluare cu pălincă de Bihor. Pălincarii din județ s-au ales cu amenzi uriașe de la Garda de Mediu

Celebra pălincă de Bihor le dă mari bătăi de cap bihorenilor, atât producătorilor, cât și celor care nici nu produc, nici nu consumă. Și asta întrucât oamenii produc palincă în propria gospodărie, apoi își duc prunele fermentate la unități de producție mari, mici firme de spirtoase a căror funcționare e reglementată de legi speciale. Însă atât alambicurile gospodărești, cât și pălincăriile mari, cu capacitate de producție de peste 300 l, produc borhot, un reziduu poluator.

Producătorii ar trebui să dețină un acord de mediu pentru funcționare, acord careimplică faptul că pălicăriile au soluții la neutralizarea deșeurilor poluatoare și că borhotul nu va fi deversat în natură.

Garda de Mediu a aplicat sancțiuni uriașe câtorva pălincării mari, depistate cu deversări de borhot pe văile satelor. Cea de la Sălacea și de la Cheț au încasat fiecare câte 10.000 lei amendă, pentru lipsa acordului de mediu, scrie bihon.ro

Poluare cu pălincă în județul Bihor

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult