- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Ciolacu, întrunire de gradul 0 cu omologii din Grecia și Bulgaria. Subiecte de interes major pentru români se află pe lista dezbaterilor

08 Oct, 18:14 • Oprea Alina
Luni, Premierul Marcel Ciolacu, va fi la Varna, Bulgaria unde va fi prezent în cadrul unei întruniri. La aceasta va mai fi prezentă si Grecia
Premierul Ciolacu, întrunire de gradul 0 cu omologii din Grecia și Bulgaria. Subiecte de interes major pentru români se află pe lista dezbaterilor

Premierul Marcel Ciolacu va fi prezent în cadrul Reuniunii Trilaterale alături de Bulgaria si Grecia pe litoralul bulgăresc, la Varna, împreună cu o delegație guvernamentală.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu impune termen de două săptămâni ca amendamentele legii pensiilor să fie trecute prin Parlament!

Marcel Ciolacu – Întrunire de gradul 0

Premierul României va avea o întrunire cu omologii săi, Nikolai Denkov (Bulgaria) și Kyriakos Mitsotakis, însă va avea si întâlniri in format bilateral cu premierii celor două state.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

“Acest format trilateral reprezintă un factor de consolidare a cooperării între țările noastre și în regiune în domenii de importanță strategică nu doar pentru noi, ci pentru întreaga Europă, mai ales în acest context complicat pe care îl generează războiul declanșat de Rusia asupra Ucrainei. Întâlnirile pe care le voi avea la Varna vor fi o continuare a discuțiilor pe care le-am avut deja cu omologii mei din Bulgaria și din Grecia și sunt convins că soluțiile pe care le putem găsi împreună în direcția obiectivelor regionale deschid perspective de integrare și pentru proiecte de interes pentru România.”, a comunicat Premierul, conform stiripesurse.ro.

Ce presupune întrunirea de la Varna?

În cadrul acestei întruniri, vor fi prezenți și membrii delegației guvernamentale române care vor participa la diferite întâlniri. Aceștia au in vedere teme de securitate regională, cooperarea in domeniul energiei și al transportului, dar și altele.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu dorește mărirea pensiilor de la 1 ianuarie 2024!