- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Marcel Ciolacu a trimis cererea de plată la Bruxelles! O valoare de 3 miliarde de euro din PNRR!

12 Dec, 20:37 • Oprea Alina
A fost anunțat, de către Premierul Marcel Ciolacu, că a trimis cererea de plată din PNRR la Bruxelles! Mai mult decât atât, au fost discutate țintele și jaloanele aferente acestei cereri!
Premierul Marcel Ciolacu a trimis cererea de plată la Bruxelles! O valoare de 3 miliarde de euro din PNRR!

Premierul Marcel Ciolacu anunță că va face, săptămâna aceasta, cerea de plată numărul 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență, PNRR.

Marcel Ciolacu a coordonat, astăzi, reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență, structură de lucru ce reunește ministerele și instituțiile cu atribuții în îndeplinirea angajamentelor asumate de Guvern, în cadrul PNRR.

Ai putea fi interesat și de: Crește posibilitatea ca România să intre în Spațiul Schengen! Ciolacu, Negrescu și Hurezeanu au convins Viena

Marcel Ciolacu a trimis cererea!

În contextul acesta, s-au discutat țintele și jaloanele aferente cererii de plată 3, incluzând cele opt jaloane care sunt în faza de finalizare și pentru care au fost propuse măsuri de accelerare a îndeplinirii.

„Vom transmite vineri, 15 decembrie, cererea de plată numărul 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență, ceea ce înseamnă o finanțare de peste 3,1 miliarde de euro pentru România, care include prefinanțarea de 13% deja încasată. Prin îndeplinirea țintelor și jaloanelor asumate, dar și prin consultări cu reprezentanții Comisiei Europene, reușim să transformăm PNRR într-un instrument de reforme și de investiții de care românii au nevoie”, a comunicat Prim-Ministrul, potrivit celor furnizate de Antena3.

Marcel Ciolacu, Premierul României
Marcel Ciolacu, Premierul României

„Consiliul Uniunii Europene a evaluat pozitiv modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României, în valoare de 28,5 miliarde de euro. A fost un efort colectiv al întregii echipe la nivel guvernamental și reprezintă un succes pentru România. Vă mulțumesc și vă asigur de întreaga mea susținere pentru buna gestionare și implementare a Planului, astfel încât banii alocați țării noastre prin PNRR să fie atrași în totalitate și investiți corect și eficient”, a mai adăugat acesta, conform sursei citate.

Valoarea totală a cererii de plată numărul 3 este de aproximativ 2,7 miliarde de euro, iar aceasta vine sub formă de granturi în valoare de 1,9 miliarde de euro și împrumuturi de 811 milioane de euro.

Această finanțare este menită să acopere 74 de ținte și jaloane aferente trimestrelor III și IV din 2022.

Ai putea fi interesat și de: Impozite 2024. Marcel Ciolacu vorbește despre taxele românilor. „Am scos nişte excepţii”