- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preţ benzină şi motorină 1 noiembrie 2023. Veste bună pentru şoferi, carburanţii s-au ieftinit

01 Nov, 08:50 • Cornel Ghimeșan
Prețul carburanților în România, astăzi, 1 noiembrie 2023. Veste bună pentru şoferi: benzina şi motorina continuă să se ieftinească. Asta şi pe fondul faptului că prețurile petrolului s-au mai linștit în ultima perioadă. Asfel, prețul sortimentului Brent, de referință pentru piața europeană, era de 85,16 USD, iar țițeiul WTI, de referință pentru piața americană, costa 81,06 USD.
Preţ benzină şi motorină 1 noiembrie 2023. Veste bună pentru şoferi, carburanţii s-au ieftinit

Preţ benzină şi motorină 1 noiembrie 2023. Cea mai ieftină benzină poate fi găsită astăzi la staşia Petrol din Bucureşti, Strada Dr. Herescu Petre, la un preţ de 6,82 lei pe litru, iar cel mai mic cost pentru un litru de motorină poate fi achiziţionat de la staţia Petrom din Rovinari, judeţul Gorj, Strada Energeticianului, pentru 7,46 lei. Preţurile pentru toate staţiile din ţară poate fi aflat AICI.

Citeşte şi: Lovitură grea pentru fumători! Reguli mult mai aspre pentru 5 milioane de români!

Preţ benzină şi motorină 1 noiembrie 2023

Conform Economica, pentru a doua zi la rând, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut prețurile din benzinării. De exemplu, stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de sursa citată în acest an, afișează pe data de 1  noiembrie 2023 un preț al benzinei standard de 6,88 lei / litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,49  lei / litru. Față de ziua prcedeentă, a scăzut cu șapte bani pe litru prețul motorinei, iar prețul benzinei a răma nemodificat, asta după ce, cu doar o zi în urmă, compania petrolieră operase o ieftinire de mai mică amploare, de doi bani pe litru la benzină, și de un ban pe litru la motorină. Precedenta modificare de preț a fost tot așa, de mică amploare, pe 28 octombrie –  a scăzut prețul benzinei cu un ban pe litru și pe cel al motorinei cu doi bani pe litru, iar cu două zile înainte, pe 26 octombrie, când compania a scăzut prețul benzinei cu patru bani pe litru și pe cel al motorinei cu cinci bani pe litru.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Citeşte şi: Ciolacu: „Oameni buni, nu desfiinţează nimeni cash-ul. Nu obligă nimeni să ai card / Nu vedeţi ce minciună grosolană? / Cum vreţi să combat eu evaziunea?”

Pe de altă parte, Mircea Coşea, expert în macroeconomie, a vorbit despre efectele economice ale conflictului din Israel şi susţine că războiul din Orientul Mijlociu destabilizează economia la nivel mondial: „Până acum câteva zile, criza era evidentă, din punct de vedere al violenţelor, al războiului. Acum, criza s-a accentuat, pentru că există o instabilitate evidentă politică în Israel. Există o poziţie care nu mai este de acord cu ce se întâmplă la nivelul Guvernului, deci este şi mai grav. Două lucruri sunt importante, după părerea mea. Preţul la carburant va creşte. Va creşte, asta e sigur. Întotdeauna este indicatorul cel mai sensibil la astfel de probleme. Va creşte la benzină, la motorină. Problema care cred eu că va deranja este problema gazului”.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult