- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețul carburanților a scăzut ușor, după scumpirile în lanț. Cât costă astăzi, 24 august, un plin de motorină și benzină

24 Aug, 15:55 • Lupu Alexandra
Preț carburanți 24 august. Cât costă un plin de benzină și motorină.
Prețul carburanților a scăzut ușor, după scumpirile în lanț. Cât costă astăzi, 24 august, un plin de motorină și benzină

Vești bune pentru șoferi! Petrom a ieftinit ușor carburanții astăzi, 24 august. Totul se întâmplă după un lanț de scumpiri, informează economedia.ro.

Cât costă carburanții astăzi

Petrom a ieftinit ușor carburanții în zilele de 22 și 24 august, potrivit Monitorul Prețurilor. Ieftinirea vine după ce compania a majorat prețurile cu doi bani pe litru marți dimineață, iar la prânz a redus prețul cu un ban în cazul motorinei și cu doi bani în cazul benzinei.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Toți șoferii români trebuie să știe asta! Se dau amenzi uriașe pentru cei care nu respectă legislația rutieră

Stația Petrom Vitan, monitorizată de sursa citată, afișa marți, 22 august, la prânz, un preț de 7.20 lei pentru un litru de benzină standard. Totodată, pentru un litru de motorină standard, românii scoteau din buzunare 7.40 lei la aceeași stație din Capitală. Astăzi, 24 august, Petrom a mai redus prețurile cu încă un ban.

Astfel, românii scot din buzunare 7.19 lei pentru un litru de benzină standard, respectiv, 7.39 lei pentru un litru de motorină standard. După o lună de stabilitate, Petrom a început să majoreze prețurile pe 25 iulie.

Acum, în comparație cu tarifele afișate înainte de începerea seriei de scumpiri, motorina este mai scumpă cu 73 de bani pe litru. Totodată, benzina este mai scumpă cu 52 de bani pe litru.

Prețul benzinei standard la stațiile Petrom din Capitală este cuprins între 7.14 lei și 7.20 pe litru. În același timp, motorina standard costă între 7.37 lei și 7.40 lei pe litru. Potrivit datelor furnizate de peco-online, în comparație cu cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 8.1%.

Carburanți
Carburanți

Acest lucru înseamnă că un plin costă astazi cu 27 de lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. Dacă vorbim despre motorină, prețul mediu al unui litru a crescut cu 11%, ceea ce înseamnă că un plin valorează astăzi cu 37 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină. Statul român este întrecut în clasament de  Bulgaria și Malta.

Dacă vorbim despre motorină, România se clasează pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic tarif la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta și Polonia.

Citește și despre următorul subiect: Ireal ce se întâmplă la stat! Angajații șoferi primesc leafă de 4.000 de lei, chiar dacă instituția nu are mașini