- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețul uriaș cu care se vinde o mașină de cusut Singer din 1800. Costă mai mult decât o Dacie nouă

19 Jun, 12:34 • Cornel Ghimeșan
Vă mai amintiți de mașina de cusut Singer? Era un obiect foarte des întâlnit pe vremuri, iar acum e considerat a fi un obiect vintage.
Prețul uriaș cu care se vinde o mașină de cusut Singer din 1800. Costă mai mult decât o Dacie nouă

Acum nu prea se mai găsește ușor, iar colecționarii de obiecte vechi caută în disperare. Un bărbat din Arad a postat recent pe un site de anunțuri faptul că vinde o mașină de cusut Singer la un preț colosal. În descrierea sa el a precizat că obiectul fabricat în Scoția, în anul 1800, a fost foarte bine întreținut și e în stare bună.

Citește și Ofertă de nerefuzat. Oamenii primesc 80.000 de euro dacă se mută pe o insulă din Irlanda. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

În urmă cu câțiva zeci de ani astfel de mașini de cusut Singer se găseau peste tot. Valoarea este acum mai degrabă simbolică. Și, totuși, pe unele site-uri de anunțuri se vând la prețuri foarte mari.

Singer Model 1 și Singer Model 2 aveau un aspect primitiv înainte de 1860. Ulterior au apărut alte două modele mai rafinate, modelul Singer Turtleback și modelul Letter A. Cele mai căutate sunt Singer 221 și 222 Featherweight.

O mașină de cusut Singer din 1800 costă mai mult decât una nouă

Un bărbat din Arad a pus recent un anunț pe OLX în care spunea că are de vânzare o mașină de cusut Singer. A fost fabricată în urmă cu mai bine de 200 de ani, dar e în stare bună și încă funcțională, potrivit precizărilor lui.

Citește și Orașul din România în care trăiești și fără prea mulți bani. Chiria este cu 36% mai ieftină decât în București

„Vând mașina de cusut SINGER în stare foarte bună. Bine întreținută. În stare de funcționare”, conform unui anunț postat pe OLX de Călin din Arad.

Bărbatul a mai precizat că a fost fabricată în Scoția, în 1800. „Model deosebit. Preț 25.500 de euro negociabil”, adaugă sursa citată.

Diferența de preț dintre o mașină de cusut Singer și una nouă, tot de la Singer, e uriașă. În prezent puteți găsi un astfel de produs nou la un preț între 500 și 900 de lei.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult