- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul Tomata 2024. Când se depun noile cereri pentru a primi 3.000 de euro/1.000 mp

07 Apr, 18:23 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune pentru românii interesați de programul Tomata. Urmează o nouă plată.
Programul Tomata 2024. Când se depun noile cereri pentru a primi 3.000 de euro/1.000 mp

Fermierii care se ocupă de cultivarea legumelor în spații protejate și vor să beneficieze de sprijinul de 3.000 de euro/1.000 mp, oferit de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) prin programul tomata, trebuie să depună cererile chiar în această perioadă. Conform secretarului de stat Adrian Pintea, termenul limită pentru depunerea dosarelor este 16 mai 2024.

Programul Tomata 2024

Oficialul MADR le reamintește legumicultorilor din România că cererile pentru programul tomata se depun la Direcțiile Agricole Județene.

Tomata 2024.
Tomata 2024.

”În ceea ce privește programul tomata, așa cum a fost promis în urma negocierilor care au avut loc cu asociațiile de legumicultori, acesta continuă și în acest an. S-au făcut demersuri la Comisia Europeană pentru a acorda această sumă în două tranșe, pentru a nu se aștepta până la final. S-au dat 1.500 de euro acum și 1.500 urmează să se dea.

Acum este perioada în care se depun aceste cereri. Cererile nu se depun la APIA, ci se depun la Direcțiile Agricole Județene. Data de 16 mai este ultima zi în care se depun aceste cereri. Revin cu rugămintea la toți cei care vor să acceseze programul tomata, să depună documentele, sau dacă au nelămuriri să discute cu cei de la DAJ, astfel încât toți cei care sunt eligibili să-și depună în perioada legală cererile, astfel încât să fie procesate de colegii de la DAJ și să poată să-și urmeze fluxul de autorizare la plată”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV.

În același timp, oficialul MADR a mai explicat pentru români că se pregătește o nouă subvenție pentru fermierii din sectorul legumicol, mai precis pentru cultivatorii de ceapă.

”Așa cum este în acest moment acea măsură pentru usturoi, au fost solicitări din partea celor care cultivă ceapă, pentru că sunt cumva aceleași condiții, aceeași manoperă. Luăm în calcul foarte serios să acordăm și pentru ceapă această formă de sprijin. Cu siguranță vom găsi o cale și o soluție pentru acordarea sprijinului și pentru culturile de ceapă”, a mai subliniat Adrian Pintea, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Vezi și: Ce taxe vor plăti românii în 2025? Marcel Boloș: „O adevărată tragedie că ministrul Finanțelor a început să fie clarvăzător”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult