- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Protestul AUR este în desfășurare. George Simion vrea o lună de proteste. Aproximat 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității

02 Oct, 15:19 • Cornel Ghimeșan
Protestul AUR a început în această duminică, în Piața Universității. George Simion a anunțat că se va pleca în marș către Piața Victoriei.
Protestul AUR este în desfășurare. George Simion vrea o lună de proteste. Aproximat 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității

Liderul AUR, George Simion și-a început ziua cu o postare pe Facebook prin care chema lumea la protest în Piața Universității.

Conform programului transmis de organizatori la ora 14:00 a fost intonat imnul României, iar la ora 15:00 a pornit marșul către Piața Victoriei. La protest s-au adunat câteva sute de oameni care au adus steaguri, fluiere și vuvuzele. George Simion în Live-urile de pe Facebook continuă să cheme lumea la protest.

Alte articole: Amenzi usturătoare pentru cei care nu își schimbă cauciucurile de iarna. 2900 de lei vor plătii șoferii români

Liderul partidului extremist AUR, susține că ”vom forma cea mai mare coloană care a plecat vreodată spre Piața Victoriei”, de asemenea acesta spune că s-au adunat aproximativ 10.000 de oameni. Cu toate acestea momentan nu există estimări oficiale. Site-ul Libertatea susținea că la ora 14:00 erau doar aproximativ 1000 de persoane.

Se pare că mai mulți oameni au fost aduși cu autocare din alte zone. Sunt prezenți oameni din județele Suceava, Vaslui și Galați. Oamenii strigă „Jos Guvernul” și poartă bannere cu mesajul: „Fără frică, sistemul pică”, „RCA-ul l-ați scumpit, pe noi ne-ați nenorocit”.

„Nu se vor ține discursuri, pentru că este protestul românilor. Nici eu nu voi ține discurs.” declara liderul partidului extremist într-o postare pe Facebook.

Liderul AUR săltat de jandarmerie înainte de protest

Protestul AUR este în desfășurare. George Simion vrea o lună de proteste
Protestul AUR este în desfășurare. George Simion vrea o lună de proteste

Reamintim că un scandal a izbucnit între George Simion și Jandarmerie, vineri dimineață, la ora 03:00, în timp ce liderul extremist AUR se afla în Piața Victoriei. Acesta începuse, cu trei zile mai devreme, protestul pe care îl anunța de mai multă vreme pe rețelele de socializare. Liderul AUR a fost reținut și dus la Secția de Poliție nr. 1, de către polițiștii Brigăzii Rutiere pentru că au descoperit că acesta circula cu permisul suspendat.

După mai multe discuții și negocieri,  politiştii au chemat întăriri şi au intrat în autocar pentru a-l duce la secţia de poliţie. Ulterior, autocarul formaţiunii politice ce se afla parcat în Piaţa Victoriei a fost ridicat de autorităţi. Simion susține că nu i-ar fi fost adus la cunoștință faptul că ar avea permisul suspendat și că intervenția polițiștilor a fost una ilegală și abuzivă. Simion consideră că acesta a fost doar un pretext pentru a fi „redus la tăcere”. Întreg scandalul a fost transmis live pe Facebook.

Citește și: Boloș:„Pensiile speciale le au toate statele membre din Uniunea Europeană și sunt un fel de recompensare a acelor categorii sociale”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult