- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România nu scapă de pericolul cutremurelor! Mai multe replici ale seismului din Gorj au fost înregistrate pe parcursul nopții

15 Feb, 09:01 • Stefan Simion
Cutremurul din Gorj a speriat România. Mai multe replici ale seismului au fost resimțite pe parcursul nopții.
România nu scapă de pericolul cutremurelor! Mai multe replici ale seismului din Gorj au fost înregistrate pe parcursul nopții

Pericolul cutremurelor aduce un motiv de neliniște pentru români. În urma seismului de la Gorj, mai multe replici au avut loc pe parcursul nopții, citează news.ro. Autoritățile au evaluat situația blocurilor și clădirilor.

Peste 100 de apeluri au primit autoritățile din județul Gorj, în urma cutremurului care a avut o magnitudine de 5,7. Mai mulți cetățeni au semnalat deteriorări în cadrul clădirilor.

Au fost realizate verificări în acest sens, care au atestat că nu există probleme majore la nivelul blocurilor locuite. Cu toate acestea, două biserici din Târgu Jiu au fost afectate de cutremur. Accesul în interior a cetățenilor este restricționat la ora actuală, pentru că structurile de rezistență au fost deteriorate.

Vezi și: Alertă de cutremure în România. Raed Arafat sfătuiește populația să se pregătească. Ce se întâmplă în Oltenia

”Până în acest moment (15.02.2023, ora 00:00), în urma evaluărilor vizuale efectuate de către comisiile mixte deplasate în teren, nu au fost identificate probleme majore la blocurile de locuit, nefiind observate elemente afectate ale structurilor de rezistenţă ale clădirilor, iar acolo unde s-au constatat pericole din cauza anumitor elemente desprinse de la faţadele clădirilor acestea fie au fost îndepărtate de către echipajele de intervenţie, fie zonele care prezintă pericole pentru pietoni au fost balizate şi marcate corespunzător.

În ceea ce priveşte verificarea clădirilor individuale cu destinaţia casă de locuit s-au constatat în mare parte coşuri de fum fie afectate, fie care s-au prăbuşit. Totodată, la o casă din municipiul Tg-Jiu o parte din calcanul de la acoperiş s-a desprins. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate.

cutremur
cutremur

În ceea ce priveşte unităţile spitaliceşti de la nivelul judeţului, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu, sediul situat pe strada A.I. Cuza, nr.1 (Pasarelă) s-a intervenit pentru îndepărtarea unui coş de fum avariat şi care reprezenta un eventual pericol. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate”, declară Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) din Gorj.

Românii nu au scăpat de cutremure nici azi-noapte

Mai multe replici ale seismului din Gorj au avut loc. Conform datelor prezentate de INFP, au avut loc peste 26 de cutremure mici pe parcursul nopții, 13 dintre ele fiind identificate doar în intervalul 00:20 și 05:30. Cele mai multe replici au avut o intensitate mică. Magnitudinea 3,3 a fost cea mai mare înregistrată, în cadrul unui cutremur care a avut loc la ora 02:30:22, la adâncimea de 3,9 km.

Citește și: Alertă de cutremur în România! Seismul s-a simțit și în București

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult