- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii pot obține finanțare de 50.000 de euro. Ministerul Agriculturii anunță cum se obțin banii

08 Nov, 17:28 • Bumbeneci Diana
Finanțare de 50.000 EURO pentru români. Banii se acordă per fermă pentru micii fermieri.
Românii pot obține finanțare de 50.000 de euro. Ministerul Agriculturii anunță cum se obțin banii

Micii fermieri vor avea posibilitatea să acceseze fonduri europene pentru a-și dezvolta fermele, pe parcursul anului 2024, când Ministerul Agriculturii va lansa linia de finanțare DR-14. Prin intermediul acesteia, micii fermieri pot primi fonduri europene în valoare de 50.000 de euro, însă vor fi nevoiți să și scoată din propriul buzunar 15% din această sumă, pentru partea de cofinanțare.

Finanțare de 50.000 EURO/fermă pentru micii fermieri

Intervenția DR-14 va înlocui, practic, fosta măsură 6.3, prin care fermierii puteau accesa un sprijin forfetar de 15.000 de euro.

Vezi și: Sprijin de la stat pentru români. „Se acordă vouchere de 72.500 de lei”

finanțare MADR
finanțare MADR

„Măsura 6.3 va fi reluată sub o altă formă, fermele mici vor avea în continuare posibilitatea de a accesa investiții de până la 50.000 de euro, dar cu o cofinanțare din partea fermierilor de 15%, ceea ce nu se întâmpla până în acest moment, pentru că finanțarea era de 100%”, a precizat Marian Dumitrache, consultant, pentru AGRO TV.

Cât despre condițiile de accesare, este important de precizat că ghidul solicitantului nu a fost elaborat încă, dar ca reguli generale, finanțarea se acordă fermierilor care au cel puțin 60 de luni de când sunt înregistrați la APIA, iar dimensiunea exploatației trebuie să se încadreze între 4.000 SO și 12.000 SO.

Chiar dacă lansarea acestei intervenții fusese inițial anunțată pentru luna noiembrie 2023, se pare că reprezentanții Guvernului au decis amânarea ei, așa că micii fermieri mai au de așteptat până în 2024 pentru a accesa acești bani.

Vezi și: Ministrul Agriculturii prezintă imagini cu ofertele din magazine: „Au scăzut prețurile și deja ne gândim la sărbătorile de iarnă”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult