- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii majorate de la 1 ianuarie 2023. Ce angajaţi vor primi 450 de lei în plus la salariu, cărora li se adaugă bonusuri

15 Dec, 23:52 • Stefan Simion
Salarii majorate de la 1 ianuarie 2023. Angajaţii Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor avea parte de majorări salariale în anul care vine, a anunţat Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia. În plus, niciun salariat nu îşi va pierde locul de muncă.
Salarii majorate de la 1 ianuarie 2023. Ce angajaţi vor primi 450 de lei în plus la salariu, cărora li se adaugă bonusuri

Salarii majorate de la 1 ianuarie 2023. Liderul sindical dă asigurări că sindicatul şi celelalte federaţii vor negocia majorări salariale importante şi mai mari decât anul acesta.

Sindicatul Mine Energie Oltenia Federaţia Univers, alături de celelalte federaţii, vor negocia şi vor obţine, an de an, obligatoriu, creşteri salariale mai mari decât anul anterior. Realitatea îmi dă mie dreptate. În anul 2022, câştigurile salariaţilor Complexului Energetic Oltenia au fost bune. Eu spun şi transmit tuturor angajaţilor că anul 2023 va aduce drepturi mai bune decât anul 2022. Am obţinut deja o creştere salarială, începând cu 1 ianuarie 2023, de 450 lei în tarifar, la care se vor adăuga sporurile. V-am spus acest lucru acum 2 luni jumate şi iată că s-a şi întâmplat”, a transmis liderul sindical, într-un interviu la Radio Infinit.

Salarii majorate de la 1 ianuarie 2023. Condiţii mai bune de pensionare pentru angajaţii CEO

De asemenea, Jan Popescu îi asigură pe angajaţi că nu vor exista restructurări şi că se va găsi o soluţie în ceea ce priveşte condiţiile de pensionare.

Toate contractele colegilor au fost prelungite. Se duc colegii să le semneze. Nu ştim ce ne va rezerva viitorul. Nu ştim ce se va întâmpla. Eu cred că această companie va rezista şi dupa anul 2032. Anul 2023 nu va aduce niciun program de restructurare. Toţi colegii să stea liniştiţi pentru că nu va pleca nimeni din această companie, decât cine îşi doreşte să plece. Întreaga mişcare sindicală este în discuţii cu factorul politic, fiecare pe unde poate. Dorim să găsim această posibilitate de pensionare a colegilor, la vârsta de 52 de ani, cu 30 de ani vechime, dintre care 25 în sistemul energetic”, a completat liderul sindical.

În ceea ce priveşte viitorul companiei, creditul solicitat de CEO îl determină pe liderul sindical să fie sigur de situaţia din 2032, când s-a preconizat sfârşitul societăţii.

Este clar că viitorul acestei companii se va duce şi după 2032, pentru că nicio bancă nu dă unei societăţi un împrumut de 200 de milioane de euro, dacă viitorul acelei societăţi nu reiese în cifre că o sa fie pe o perioadă îndelungată”, a adăugat Jan Popescu.

Citeste si Oamenii legii sunt revoltați: Un polițist primește doar 350 de lei pentru chirie, iar un refugiat …

Salarii majorate cu 10% de la 1 ianuarie 2023 pentru bugetari

Salariile bugetarilor se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie 2023, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Finanțelor. Nu se majorează salariile demnitarilor, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Dan Cărbunaru.

Salarii majorate în  sectorul bugetar cu 10%, de la 1 ianuarie 2023, faţă de nivelul din decembrie 2022, dar fără a depăşi grila, iar indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora se menţin la nivelul de la finalul acestui an, potrivit unui Proiect Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicat marţi de Ministerul Finanţelor.

Art. I. – (1) Prin derogare de la prevederile alin. (2) al art. 12 din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a se depăşi valoarea nominală pentru anul 2022 stabilită potrivit anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare cu 2.500 lei”, se arată în proiectul menţionat, potrivit Agerpres.

De asemenea, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, cu excepţia soldei de grad şi a salariilor de grad, se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2022, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

Județele cu cele mai mari salarii sunt București, cu o medie salarială netă de 4.500 de lei, Cluj (4.100 de lei), Timiș (4.000 de lei), Sibiu, Brașov, Iași, Ilfov (3.500 lei).

Citeste si Vouchere sociale de 250 de lei. Ministrul Marcel Boloș a anunţat data la care vor fi alimentate cardurile …

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult