- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii mărite cu peste 30% pentru o categorie de bugetari. Primesc şi spor de suprasolicitare neuropsihică de 10 %, plus gradaţie de merit de 25%

18 Jan, 18:31 • Cornel Ghimeșan
Executivul va aproba majorări substanțiale pentru funcțiile de conducere din învățământ. Această măsură vine în sprijinul eliminării inechităților salariale, în special în cazul directorilor, directorilor adjuncți, contabililor șefi și secretarilor șefi cu studii superioare.
Salarii mărite cu peste 30% pentru o categorie de bugetari. Primesc şi spor de suprasolicitare neuropsihică de 10 %, plus gradaţie de merit de 25%

Salarii mărite cu peste 30% pentru o categorie de bugetari.  Executivul a dat undă verde unei hotărâri de Guvern la propunerea Ministerului Educației, care redefinește salariile de bază pentru funcțiile de conducere în învățământul preuniversitar.

Salarii mărite cu peste 30% pentru o categorie de bugetari

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a explicat că această măsură vine în sprijinul eliminării inechităților salariale, în special în cazul directorilor, directorilor adjuncți, contabililor șefi și secretarilor șefi cu studii superioare.

„O hotărâre de guvern aprobată astăzi, la propunerea Ministerului Educaţiei, stabileşte salariile de bază pentru fiecare funcţie de conducere, pe fiecare grad şi fiecare categorie de unitate de învăţământ. Se elimină inechităţile salariale în ceea ce priveşte funcţiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil şef, secretar şef cu nivel de studii superioare”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Citeşte şi: România este luată cu asalt de magazine cu produse la 1 leu! Câte unități au fost deschise în teritoriu

Pentru directori și directorii adjuncți, creșterea brută medie totală față de salariul din decembrie 2023 va atinge 36%. Această creștere include un spor de 10% pentru suprasolicitarea neuropsihică, iar în anumite situații, se poate acorda și o gradație de merit în valoare de 25%.

„Principiul stabilit pentru funcțiile didactice de conducere este acela că salariile de bază ale acestor funcții să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuție cu dirigenție”, a subliniat Mihai Constantin.

Această inițiativă are ca scop nu doar alinierea salariilor la nivelul corespunzător funcțiilor de conducere, ci și motivarea și recunoașterea eforturilor depuse de cadrele didactice în gestionarea instituțiilor de învățământ.

Citeşte şi: Sfaturile unui consultant financiar pentru a ne spori veniturile în 2024: „Sunt tot felul de proiecte sau programe în care te poţi implica şi poţi să câştigi”

Creșterile salariale sunt considerate necesare pentru a asigura un nivel de trai adecvat pentru cei implicați în educație și pentru a menține standardele de calitate în sistemul de învățământ preuniversitar. Această decizie reprezintă un pas semnificativ către echitatea salarială și aprecierea eforturilor personalului din învățământ, contribuind la consolidarea calității educației în România.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult