- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Polițiștii se revoltă, în stradă. Ce salarii primesc, în prezent: „Vrem să fim plătiți ca în UE!”

20 Oct, 13:10 • Cornel Ghimeșan
Polițiștii, la fel precum alte categorii socio-profesionale, continuă să simtă și mai puternic presiunea prețurilor colosale la alimente și servicii. Astfel, angajații din structurile MAI au ieșit în stradă joi, 20 octombrie, pentru a-i cere Guvernului Nicolae Ciucă salarii decente.
Polițiștii se revoltă, în stradă. Ce salarii primesc, în prezent: „Vrem să fim plătiți ca în UE!

Cei aflați în Piața Victoriei s-au plâns de condițiile de muncă foarte proaste, respectiv de salariile foarte mici, de trei ori mai mari față de restul statelor europene. Astfel, polițiștii au cerut de la politicieni soluții urgente.

Doi dintre protestatari au dezvăluit pentru România TV ce salarii încasează.

„Salariul unui polițist, după 27 de ani de poliție, este undeva la 4.000 de lei. În condițiile în care avem doi copii, abia ne ajunge pentru traiul minim, de la o lună la alta, nu civilizat. Este foarte greu, din păcate suntem mințiți de vreo 14. Noi facem parte din Uniunea Europeană! Colegii noștri din UE au condiții de muncă de două-trei ori mai ridicate și salariile la fel. Sunt salarii de peste 3.000 – 4.000 de euro”, a dezvăluit un polițist.

„Salariile sunt mici, 2.000 – 2.300 netul, la mine, cam așa. Nu cred că se rezolvă nimic, nu ne bagă nimeni în seamă”, a declarat un alt protestatar.

 

Discurs-manifest al polițiștilor, măcinați de sărăcie. Salarii infime

 

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual au scos mii de oameni în stradă.

„România se află în fața celei mai mari crize economice şi sociale din ultimele decenii, care se agravează cu rapiditate în lipsa unor soluţii adecvate ale decidenților politici.

Preţurile la alimente şi la bunurile de bază au explodat, în timp ce veniturile românilor au rămas pe loc. Rata inflaţiei a ajuns la două cifre și prevestește: falimente în lanţ, creșterea șomajului și prăbuşirea puterii de cumpărare a românilor, cu efecte catastrofale asupra calității vieții profesionale și personale a angajaților instituțiilor de forță ale statului, dar și a lucrătorilor din mediul privat.

Norma de hrană și norma de echipare ale angajaților din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională au rămas la valoarea anului 2009, iar salarizarea s-a blocat la nivelul anului 2020, cu mici creșteri în vara acestui an, care nu acoperă nici măcar inflația. Lăsați la coada interesului politicienilor, polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare supraviețuiesc, nu trăiesc”, au transmis sindicaliștii printr-un comunicat de presă.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult