- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariu de până la 39.000 EUR/pe an, plus sporuri pentru românii care vor să lucreze în Germania

18 Aug, 14:42 • Andrei Alina
Germania atrage anual tot mai mulți români. Salariile sunt foarte atractive pentru tinerii români, uneori sunt și de șase ori mai mari față de cele din țară.
Salariu de până la 39.000 EUR/pe an, plus sporuri pentru românii care vor să lucreze în Germania

Germania atrage muncitorii cu salarii atractive. La acestea se adaugă și multe facilități și bonusuri. Dacă ai calificarea necesară pentru astfel de joburi, salariile pot ajunge până la 39.000 euro.

Citește și: Ministrul Muncii, noi precizări despre legea salarizării din România. Simona Bucura Oprescu: „Continuăm consultările cu partenerii sociali”

Mulți dintre anunțurile care îi atrag pe români se referă la locuri de muncă în căminele de bătrâni din Germania. Este nevoie de puțină experință și cunoașterea elementară a limbii germane.

”Suntem în căutare de îngrijitori cu experienţă pentru cămine de bătrâni în München, în jurul orașului München, în Augsburg și în Werneck”, se arată într-un anunț de pe o platformă de recrutare, citat de newsweek.ro.

Citește și: Germania se pregăteşte să crească vârsta de pensionare la 67 de ani. Tensiuni între cancelarul Olaf Scholz şi opoziţie

Oferta de muncă este foarte tentantă. Se oferă contract de muncă pe termen nelimitat, cu normă întreagă (39 ore/săptămână sau redus). De asemenea, persoanele angajate vor beneficia de asigurare 100% în sistemul German de asigurări și pensii și concediu plătit anual de 30 zile.

Ce cer angajatorii germani:

  • experiență în domeniu – obligatoriu;
  • Limba germană cel puţin A2, cunoștințe de bază – obligatoriu;
  • Responsabilitate, seriozitate, implicare.