- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Școala de șoferi 2024. Întrebările-capcană care te lasă fără permis

21 May, 15:12 • Stefan Simion
Școala de șoferi 2024. Aspiranții la statutul de conducător auto categoria B trebuie să treacă printr-o serie de teste teoretice și practice riguroase ca să-și poată vedea visul cu ochii.
Școala de șoferi 2024. Întrebările-capcană care te lasă fără permis

Școala de șoferi 2024. Proba teoretică presupune un test-grilă care conține 26 de întrebări cu trei variante de răspuns. Derutant pentru un candidat este faptul că o întrebare poate avea doar un singur răspuns corect, niciunul sau toate trei. Chestionarul trebuie finalizat în 30 de minute.

Pentru a promova proba teoretică și a avea acces la cea practică, candidații trebuie să răspundă corect la cel puțin 22 de întrebări. După cinci răspunsuri greșite, proba teoretică se oprește automat.

Școala de șoferi 2024. Întrebările-capcană care te lasă fără permis

Câteva întrebări pun întotdeauna probleme candidaților, iar greșirea răspunsurilor îi duce mai aproape de un eșec. Iată trei dintre cele mai frecvente întrebări-capcană, potrivit Playtech

1. Pentru care dintre faptele de mai jos se aplică măsura reținerii permisului de conducere?

A. pentru neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului; B. pentru nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la depășire; C. pentru nerespectarea normelor privind folosirea luminilor pe timp de noapte.

Răspunsuri corecte: A și B

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. De asemenea, nerespectarea regulilor privind depășirea poate duce la suspendarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

Citeste si Școala de şoferi gratis pentru români. Cum poți beneficia de programul „Permis pentru viitor” 2024

2. În care dintre următoarele situații sunteți obligat să circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități?

A. în curbele deosebit de periculoase, semnalizate ca atare; B. în curbele în care vizibilitatea este sub 50 m; C. în zonele în care este interzisă depășirea.

Răspuns corect: B

Este obligatoriu să circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în curbele în care vizibilitatea este sub 50 de metri. Aceasta măsură de siguranță este menită să prevină accidentele în zonele unde vizibilitatea este sever redusă, permițând șoferilor să reacționeze în timp util la eventualele obstacole.

Citeste si Guvernul Ciolacu aduce modificări privind preschimbarea permiselor de conducere. Școala de șoferi ar putea să nu mai fie obligatorie

3. Brațul drept, întins orizontal, al polițistului indică „Oprire“ pentru:

A. vehiculele și pietonii care vin din față; B. vehiculele și pietonii care vin din spate; C. vehiculele și pietonii care vin din față și din spate.

Răspuns corect: C

Semnalele polițistului care dirijează circulația au următoarele semnificații: brațul sau brațele întinse orizontal semnifică „oprire“ pentru toți participanții la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcția sau direcțiile intersectate de brațul sau brațele întinse.

Cât te costă să faci școala de șoferi în 2024

Potrivit paginii de internet a unei școli de șoferi din Capitală, în 2024, prețurile nu scad sub 2.000 de lei pentru şcoala de şoferi și nu depășesc 3.000 de lei. Acest cost include prețul cursului de legislație rutieră și prețul cursului auto practic.

Pe lângă această sumă, cei care vor să facă şcoala de şoferi în 2024 trebuie să mai scoată din buzunar încă 150 de lei pentru avizul medical, 250 de lei pentru taxa de înscriere şi 250 de lei pentru închirierea maşinii în ziua examenului. Pentru cei care au nevoie de ședințe suplimentare, acestea costă peste 100 de lei/ora.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult