- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se construiește un nou drum de mare viteză în România. Au apărut primele hărți

16 Apr, 08:21 • Bumbeneci Diana
Se contruiește un nou drum de mare viteză în România: va lega Estul de Vestul Europei și regiunile istorice ale României.
Se construiește un nou drum de mare viteză în România. Au apărut primele hărți

Vești bune pentru românii interesați de drumurile noi: Un nou drum de mare viteză se va construi în România, arată ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj sau ”Autostrada Sudului” va avea 230 de kilometri, iar pentru realizarea ei au fost deja depuse 7 oferte.

Nou drum important în România

Studiul de Fezabilitate trebuie să se termine în 20 de luni, iar finanțarea va venit din fonduri europene nerambursabile.

Vezi și: Dispare un tip de pensie în România. Se întâmplă la 1 septembrie 2024

”Pentru proiectarea ultimului lot al drumului de mare viteză Filiași-Lugoj au fost depuse astăzi 7 oferte!

Studiul de Fezabilitate pentru sectorul Caransebeș-Lugoj (50 km) trebuie să fie finalizat in maximum 20 de luni, după semnarea contractului.

Suma estimată pentru derularea acestui contract este de 18,56 milioane de lei (fără TVA) sumă asigurată prin Fonduri Europene Nerambursabile.

Întregul proiect al drumului de mare viteză Filiași-Lugoj (aproximativ 230 km) are un rol important în asigurarea unor conexiuni moderne atât între regiunile istorice ale României cât și între estul și vestul Uniunii Europene.”, arată Sorin Grideanu.

Detalii despre cele 7 oferte depuse

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a publicat lista celor 7 ofertanți pentru acest drum de mare viteză.

”Au fost depuse 7 oferte pentru pentru contractul privind elaborarea Studiului de Fezabilitate (#SF) necesar construcției sectorului de drum de mare viteză #Caransebeș-#Lugoj!

– CONSITRANS SRL

– Asocierea EGIS ROMANIA SA (lider) – ECO GEODRUM SRL

– INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SA

– Asocierea PROSPECT DRILL SRL (lider) – PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL

– Asocierea TOTAL ROAD SRL (lider) – RUTIER CONEX XXI S.R.L.

– Asocierea VENTRA PROJECT MANAGEMENT SRL (lider) – UTIBER KÖZÚTI BERUHÁZÓ KFT

– ACTIV PROIECTARE INFRASTRUCTURĂ S.R.L.

Valoarea estimată a contractului este de 18, 56 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată din #FonduriEuropeneNerambursabile.

Pentru finalizarea Studiului de Fezabilitare pentru acest sector de drum în lungime de aproximativ 50 km sunt alocate maximum 20 de luni după semnarea contractului.”, scrie Cristian Pistol.

Ai putea citi: Ministerul Transporturilor confirmă reabilitarea unei linii feroviare de mare interes pentru români. Grindeanu: „Sunt acordate acum peste 20 de miliarde lei”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult