- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau 750 de lei gratis pentru o categorie de români. Cine poate primi banii

11 Jan, 09:27 • Bumbeneci Diana
Ajutor de 750 de lei de la stat pentru această categorie de români. Cum poți beneficia de bani.
Se dau 750 de lei gratis pentru o categorie de români. Cine poate primi banii

O categorie de români va primi un sprijin financiar în valoare de 750 de lei. Se oferă bani pentru perioada dificilă în sezonul rece.

Bani pentru români

Sprijinul de la Guvern este pentru familiile de români vulnerabile cu venituri sub 2.000 de lei, care vor putea beneficia de sprijin financiar din partea statului sub forma unui card de energie, destinat montării repartitoarelor de căldură.

Mai detaliat, începând cu data de 15 aprilie 2024, conform Legii 428/2023, românii îndreptățiți vor primi un sprijin financiar în valoare de 750 de lei, pentru a acoperi cheltuielile legate de achiziționarea și instalarea repartitoarelor în locuințe.

Cardurile de energie vor fi distribuite de către Poșta Română, iar plățile pot fi efectuate până la data de 31 decembrie 2024, atât online, cât și prin mandat poștal sau prin intermediul unui agent poștal.

Practic, suma de bani poate fi utilizată pentru suportarea costurilor energetice, dar și pentru compensarea cheltuielilor asociate cu achiziția și montarea sistemelor de repartizare a costurilor cu energia termică.

După instalarea repartitorului, beneficiarul va primi de la asociația de proprietari sau locatari un certificat de validare a achiziției și montajului, care atestă legalitatea procesului de instalare și conține informații detaliate despre achiziția și montajul repartitorului.

Certificatul de validare este esențial în procesul de efectuare a plăților prin serviciul de mandat poștal, oferind o justificare documentată a cheltuielilor și a implementării sistemului de repartizare a costurilor cu energia termică, conform informațiilor bzi.ro.

bani pentru ajutoare sociale
bani pentru ajutoare sociale

De asemenea, cardul de energie în valoare de 750 de lei poate fi utilizat atât pentru plata facturilor la utilități, cât și pentru achiziționarea de combustibili. Iată cine sunt românii care pot primi acești bani.

Legea acordă sprijin pentru următoarele categorii de persoane și familii:

  • Pensionari cu vârsta de 60 de ani și peste, cu venituri lunare de până la 2.000 de lei, precum și pensionari cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, având aceeași limită de venit;
  • Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare sub pragul de 2.000 de lei;
  • Familiile care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010;
  • Familiile și persoanele singure care primesc ajutor social, în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Atenţie! În situația în care o persoană îndeplinește criteriile pentru mai multe dintre aceste categorii, aceasta va putea primi sprijin doar pentru o singură categorie, la alegere.

Vezi și: Calcule. Ce salariu ar trebui să ai dacă vrei să cumperi un apartament cu 2 sau 3 camere în rate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult