- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se schimbă vremea în România. ANM anunță prognoza meteo până pe 14 februarie

08 Feb, 08:06 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea astăzi și în zilele următoare. Temperaturile au intrat într-un proces de creștere.
Se schimbă vremea în România. ANM anunță prognoza meteo până pe 14 februarie

Valorile termice vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin în sudul și sud-estul teritoriului, dar cu înnorări temporare în rest. Va ploua local în Maramureș și pe arii restrânse în Crișana, Transilvania și Moldova, iar în Carpații Orientali și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1700 m, trecător vor fi precipitații mixte, anunță ANM.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde vor fi rafale în general de 60…80 km/h, dar pe arii restrânse și în nord-vest, centru și sud (viteze de 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade, iar minimele între -1 și 8 grade. Izolat, dimineața va fi ceață.

Meteo București

Valorile termice vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar minima de 2…5 grade.

Vezi și: Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu ambasadorii statelor UE la Bucureşti pentru dezbaterile Schengen. „Am reiterat solicitarea de a clarifica aderarea completă”

Meteo vineri, în țară

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie, cu valori termice semnificativ mai ridicate față de normele perioadei, atât ziua, cât și noaptea; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 10…12 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 19…20 de grade local în sudul Olteniei, Muntenia și Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 1 și 10 grade.

Înnorările vor fi persistente în regiunile nordice și nord-vestice unde va ploua; ploile vor fi mai frecvente și în general moderate cantitativ (10…20 l/mp) în Maramureș și dealurile Crișanei, precum și în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni (unde la altitudini foarte mari vor fi precipitații mixte). În celelalte regiuni, cerul va fi variabil ziua și temporar noros în cursul nopții, însă ploi izolate vor fi posibile doar în Banat.

Vântul va avea intensificări locale în zona montană înaltă, cu viteze de 80…100 km/h în special în masivele nordice, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări în nord-vest și izolat în centru. În orele dimineții, izolat se va semnala ceață.

Meteo București

Vremea va fi predominant frumoasă și deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie, cu valori termice semnificativ mai ridicate decât cele normale. Cerul va fi variabil ziua și temporar noros în timpul nopții, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă din an, în continuare cu valori termice semnificativ mai mari față de mediile multianuale; astfel, cele maxime se vor încadra în general între 12 și 20 de grade (cu cele mai ridicate valori în sud-est), iar minimele vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 1 și 10 grade.

Cerul va avea înnorări temporare în sud-sud-est, dar mai persistente în restul teritoriului. Va ploua temporar în Maramureș, Crișana și Banat, local în nordul Moldovei și în Transilvania, iar noaptea și în Oltenia și nord-vestul Munteniei. La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de 80…90 km/h -ziua mai ales în masivele nordice, apoi cu precădere în Carpații Meridionali, local în Banat, în Crișana și pe litoral (viteze în general de 45…55 km/h), iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat.

meteo
meteo

Meteo București

Valorile de temperatură vor fi în continuare semnificativ mai ridicate față de cele normale în această perioadă, cu o maximă în jurul a 19 grade și o minimă de 5…8 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo duminică, în țară

Vremea deosebit de caldă va persista, cu valori termice chiar în ușoară creștere, abaterile față de normele climatologice fiind semnificative. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 3 și 10 grade.

Cerul va fi temporar noros și local va ploua slab în jumătatea de vest a țării, iar la altitudini mari la munte, cu precădere în vestul Carpaților Meridionali, vor fi precipitații mixte; în celelalte regiuni, ploi trecătoare vor fi posibile izolat. Vântul va avea intensificări în zona montană, în special la altitudini mari în Carpații Meridionali, în regiunile vestice și în sud-est și izolat în restul teritoriului.

Meteo București

Vremea deosebit de caldă va persista, cu valori termice chiar în ușoară creștere, abaterile față de normele climatologice fiind semnificative; astfel, temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat.

Estimări meteo luni, marți și miercuri

Valorile termice vor fi în scădere de la o zi la alta, dar vor continua să se situeze peste normele climatologice. Va ploua temporar în toate regiunile, local se vor acumula cantități de apă mai însemnate, iar la munte, în a doua parte a intervalului, vor fi precipitații mixte.

Meteo București

Valorile de temperatură vor scădea de la o zi la alta, dar se vor menține peste cele climatologic specifice perioadei. Temporar va ploua.

Ai mai putea citi: LIVE. Sorin Grindeanu, vizită surpriză pe cele două loturi A0 Sud. Când va fi gata cea mai așteptată autostradă din România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult