- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Petrom scumpește din nou benzina. Prețul carburanților la 4 aprilie

04 Apr, 10:05 • Andrei Alina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit iar benzina, după ce, la sfârșitul lunii trecute, ieftinise și motorina și benzina.
Petrom scumpește din nou benzina. Prețul carburanților la 4 aprilie

Petrom scumpește carburanții. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat marți un preț al benzinei standard de 6,71 lei/litru, în timp ce motorina standard se vine cu 7,05 lei/litrul.

Potrivit Economica.net, față de ziua anterioară, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit benzina cu patru bani pe litru și a menținut prețul motorinei.

Citește și: Unde se găsește cea mai ieftină carne de miel din România. „Acesta este prețul corect, nu la speculanți, care vând și urzicile cu 50 de lei kg”

Precedenta modificare de preț a avut loc vineri, 31 martie, când prețurile carburanților scăzuseră cu doi bani pe litru la benzină și trei bani la motorină. Modificările de preț au fost foarte dese. Cu o zi înainte de ieftinirea de vineri, compania a ieftinit benzina cu doi bani pe litru și motorina cu patru bani pe litru. Iar în ziua anterioară benzina se scumpise la Petrom cu patru bani pe litru, dar motorina a rămas la fel.

Diferența de preț dintre cei doi carburanți a ajuns acum la doar 34 de bani pe litru, asta după ce anul trecut ajunsese și la 1,5 lei/litru.

Citește și: De necrezut! Piețele sunt pline de legume și fructe, însă lipsesc clienții: ”În comparație cu anul trecut, totul este foarte scump”

 

Prețul petrolului explodează. Se anunță noi scumpiri ale carburanților

Luni, prețurile petrolului au înregistrat o creștere de 6%, cea mai mare creștere zilnică din aproape un an. Acest lucru a fost generat de planurile OPEC+ de a reduce mai mult producția, fapt care a zguduit cu putere piața, a informat Reuters.

Prețul țițeiului Brent a înregistrat o creștere de 6,2%, respectiv 4,91 de dolari, ajungând la 84,80 de dolari pe baril, după ce în 7 martie atingea cel mai înalt nivel, la 86,44 dolari pe baril.

În cazul țițeiului West Texas Intermediate din SUA, cotația a ajuns la 80,50 dolari pe baril, fiind remarcată o creștere de 6,4%, de 4,83 de dolari.