- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu, despre Centura Bârlad: „Am deblocat acest proiect care era în stadiul de 15-16% după 3 ani”. Când se va putea circula pe acest drum

05 Apr, 19:55 • Adrian Popovici
Sorin Grindeanu a subliniat faptul că circulația pe Centura Bârlad ar trebui să înceapă chiar din această vară, explicând faptul că proiectul a ajuns în prezent la 86-87%.
Sorin Grindeanu, despre Centura Bârlad: „Am deblocat acest proiect care era în stadiul de 15-16% după 3 ani”. Când se va putea circula pe acest drum

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a făcut recent o serie de declarații despre evoluția lucrărilor de pe Centura Bârlad. După cum a precizat oficialul într-o postare pe pagina sa de Facebook, atunci când a preluat mandatul, gradul de realizare al acestui proiect era de aproximativ 15%, transmite News.ro.

În postarea sa, Sorin Grindeanu a subliniat faptul că circulația pe Centura Bârlad ar trebui să înceapă chiar din această vară. În plus, el a mai susținut faptul că le-a comunicat constructorilor faptul că autoritățile nu vor mai accepta nerespectare termenului de finalizare care a fost convenit în contractul semnat pentru acest proiect.

În ceea ce privește evoluția acestui proiect, Sorin Grindeanu a declarat faptul că contractul a fost semnat în decembrie 2018, lucrările pentru Centura Bârlad urmând să fie gata în 2021. Cu toate acestea, în 2021 acestea erau la aproximativ 15-16%. În ultimul an și jumătate, firma care a preluat lucrările a reușit să ajungă la 86-87%. În acest context, ministrul a explicat faptul că tronsonul ar putea să fie gata în luna iunie.

„Contractul aici a fost semnat undeva în decembrie 2018, cu termen de finalizare în 2021. În 2022, undeva pe la jumătatea anului, poate chiar în a doua jumătate a anului, am reușit să deblocăm acest proiect care era atunci în stadiul de 15-16%, după trei ani și ceva.

Eu sunt bucuros că într-un an și jumătate cei care au preluat contractul – și îi felicit și eu la rândul meu, o firmă românească, iarăși, important de spus – au reușit să ajungă undeva la 86-87%, urmând ca în luna iunie, la sfârșitul iunie, să poată fi dată în circulație acest obiectiv”, a declarat Sorin Grindeanu.

Centura Bârlad
Centura Bârlad

Citește și: Sorin Grindeanu a dat ordinul anului 2024. Încep lucrările la mai multe autostrăzi din România

Sorin Grindeanu anunță un nou proiect după ce Centura Bârlad este finalizată

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a vorbit despre planurile pentru Centura Bârlad, menționând că după finalizarea acesteia, vor fi luate în considerare și alte proiecte, printre care și o descărcare către Rulmentul Bârlad, situată aproximativ la kilometrul 9. El a sugerat că în această zonă există potențial pentru dezvoltarea unui centru de afaceri, și consideră că este normal să se ia în calcul această descărcare.

„Ulterior acestei recepții și dării în circulație, o să gândim și un proiect pentru descărcarea pe la kilometrul 9, dacă nu mă înșel, către Rulmentul Bârlad. Și acolo înțeleg că e și o zonă de afaceri, centru de afaceri, ceea ce va dezvolta, de asemenea, și e normal să facem această descărcare”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Te-ar putea interesa și: Prima secţiune de pe Autostrada A14 are finanțare! Sorin Grindeanu: „Am aprobat astăzi, în ședința de Guvern”