Cele două super-deserturi pe care ți le propunem în rândurile următoare sunt extrem de ușor de preparat chiar și de cei mai neexperimentați într-ale bucătăritului. Asta în pofida listei lungi de ingrediente pe care le conțin.
Această prăjiturică conține un blat cu mac și nucă de cocos și o cremă delicioasă de lapte, potrivit Bucătăraș.ro. Iată cum se prepară pas cu pas:
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru cremă
Ingrediente pentru glazură
Mod de preparare
Mai întâi, bate bine albușurile, apoi adaugă 100 de grame de zahăr. Continuă să bați până când zahărul de topește. Adaugă macul, nuca de cocos și două linguri de făină. Amestecă temeinic ca să se omogenizeze compoziția, apoi toarn-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune-o în cuptorul preîncălzit și coace-o la foc mic până se rumenește.
Pentru prepararea cremei, amestecă gălbenușurile cu zahărul rămas, făina, laptele și zahărul vanilinat. Pune acest amestec la bain-marie și amestecă prin el până obții o textură cremoasă. Las-o la răcit, apoi încorporează margarina frecată spumă.
La final, pune blatul în tavă, întinde jumătate de cremă pe blat, deasupra cremei așază pișcoturile înmuiate în cafea, iar peste ele restul de cremă. Decorează prăjitura astfel montată cu glazura obținută prin fierberea zahărului cu lapte, cacao și margarină. La final, presară fulgi de nucă de cocos și dă-o la frigider pentru 2-3 ore.
Ingrediente:
Cum prepari turta dulce
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Începe prin a tăia untul în bucăți.
Într-o crăticioară mică, încălzește la foc mic laptele împreună cu mierea și untul. După ce untul și mierea s-au omogenizat bine, oprește focul și lasă să se răcească.
Într-un bol mare, pune făina, zahărul brun, condimentele și praful de copt și fă o adâncitură în mijloc.
Adaugă oul și laptele în adâncitură și amestecă energic până obții un aluat neted și omogen.
Citeste si Ciocoliva, pregătită să detroneze ciocolata Dubai. Cum arată desertul inventat de cei doi români
Toarnă aluatul într-o formă de chec unsă cu unt și tapetată cu făină.
Coace la 180°C timp de aproximativ 45 de minute. Pentru a te asigura că turta dulce este coaptă, fă testul scobitorii.
Se poate savura caldă sau rece, este la fel de delicioasă.