- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ținutele elevilor de la liceele de elită din Capitală au ajuns să coste cât o mașină second-hand

25 Oct, 17:05 • Stefan Simion
Mersul la liceu s-a transformat, de ani buni, într-o provocare. Și asta nu din perspectiva învățăturii, ci din cea a vestimentației. Mai ales la începutul școlii, holurile și curțile liceelor de elită se transformă în adevărate podiumuri de modă.
Ținutele elevilor de la liceele de elită din Capitală au ajuns să coste cât o mașină second-hand

Ținutele elevilor de la liceele de elită din București au ajuns să coste o mică avere. De când a început școala, holurile liceelor de fițe din Capitală s-au transformat în adevărate podiumuri de modă. Elevii se întrec în ținute care de care mai scumpe. Vestimentația cântărește mult mai greu decât notele la învățătură și decât performanțele școlare. Nu mai vorbim despre accesoriile scumpe.

Ținutele elevilor de la liceele de elită din Capitală costă aproape cât o mașină second-hand

Vestimentația multor elevi din aceste unități de învățământ valorează cel puțin cât o mașină second hand, potrivit substantial.ro. Branduri de mii de euro sunt afișate ostentativ atât pe hainele, cât și pe ghiozdanele elevilor.

Uniforma nu mai este obligatorie decât în extrem de puține licee din Capitală, astfel că nu există umilință mai mare pentru elevii care provin din familii cu venituri modeste decât să asiste, zi de zi, la defilările ca pe podiumurile de modă ale colegilor care provin din familii potente financiar. În plus, uniforma ar fi consolidat imaginea școlii, iar elevii care provin din familii cu venituri modeste nu s-ar fi simțit inferiori celor cu dare de mână.

Citeste si Proiect de mare amploare începând cu noiembrie 2023. Meditații gratuite pentru elevii care au nevoie de pregătire pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Și nici nu ar fi existat riscul să fie ținta glumelor deplasate ale elevilor bogați, situație des întâlnită școlile din România. Iar de aici până la bullying nu mai este decât un pas.

Ținutele extravagante, preferate în prima zi de școală

Prima zi de școală este cel mai bun moment în care elevii își pot etala vestimentația. Au atras atenția și ținutele elevilor de la Colegiul Național din Iași, spre exemplu. Aici, elevele s-au prezentat cu fuste scurte, mulate, tocuri sau chiar cu rochii cu spatele în totalitate gol.

Nu au lipsit poșetele de firmă, ochelarii de soare și ținutele extravagante. Și nici la capitolul machiaj adolescentele nu au stat deloc rău. Unele au optat pentru un machiaj natural, altele, ceva mai îndrăznețe, au ales genele false și foarte lungi.

ținutele elevilor

Citeste si Tichete educaționale de 500 de lei pentru elevii din familiile cu venituri mici. Ce trebuie să faci pentru a beneficia de acest ajutor acordat de stat

O adolescentă și-a făcut o apariție spectaculoasă la deschiderea oficială a anului școlar 2023-2024. Aceasta a optat pentru o rochie ce a atras toate privirile, albastră, mulată, lungă, cu spatele în totalitate gol, dar și o pereche de teniși albi, potrivit bzi.ro

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult