- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți agricultorii trebuie să știe asta! Data limită până când pot fi trimise cererile de plată pentru ajutorul de stat

05 Jul, 15:01 • Constantin Cristina
APIA primește cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat. Iată până când se mai pot trimite cererile.
Toți agricultorii trebuie să știe asta! Data limită până când pot fi trimise cererile de plată pentru ajutorul de stat

APIA a anunțat până când se pot trimite cererile de plată care vizează rambursarea ajutorului de stat pentru cantitățile de motorină achiziționate și utilizate în agricultură, a transmis news.ro.

Citește și: Reguli noi pentru accesarea subvenţiilor APIA. Ce trebuie să ştie fermierii. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial

Toți agricultorii trebuie să știe asta! Data limită până când pot fi trimise cererile de plată pentru ajutorul de stat

Agricultorii pot depune cererile în perioada 1 aprilie-31 iulie 2023 inclusiv.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 iulie 2023 inclusiv, se depun Cererile de plată care vizează rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 1 aprilie – 30 iunie 2023 (trimestrul II al anului 2023)”, anunţă APIA.

cereri APIA
cereri APIA

De asemenea, cererile pot fi depuse prin mijloace electronice la Centrele APIA de către administratorul/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia. Actele depuse în copie vor fi certificate de către solicitant cu originalul, alături de semnătura și sintagma „conform cu originalul”.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărei valoare unitară este de 1,529 lei/litru.

Ordinul de ministru nr.279/2023 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 80/2023 se află în vigoare după ce a fost publicat în Monitorul Oficial de joi, 29 iunie. Documentul aduce modificări pentru subvenții, care se aplică în primul rând condițiilor privind „fermierul activ” dar și pentru o serie de scheme din sectorul vegetal. În plus, prin noul ordin li se dă posibilitatea crescătorilor de ovine să depună la APIA adeverința obligatorie eliberată de Registrele Genealogice sau Oficiile pentru Zootehnie, până la 31 iulie.

E oficial: crescătorii de oi au termen până la 31 iulie să depună adeverința la APIA

Alte articole: APIA a început plăţile pentru fermierii care cultivă cereale, se dau ajutoare de 20 de milioane de euro!

Tags: