- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Transalpina se închide în acest weekend. Restricții pentru șoferi. Ce eveniment este programat

19 Jul, 22:54 • Cornel Ghimeșan
Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, va fi închisă în acest weekend. Șoferii nu vor putea circula sâmbătă (22 iulie) și duminică (23 iulie).
Transalpina se închide în acest weekend. Restricții pentru șoferi. Ce eveniment este programat

Traficul va fi restricționat în acest weekend între Novaci și Rânca fiindcă o etapă a Campionatului Național de Drifturi va avea loc în acest weekend.

Citește și În timp ce România se topește, Transalpina este albă! Imagini cu drumul montan acoperit de gheață au făcut înconjurul mediului online

Transalpina a fost redeschisă din data de 16 iunie 2023, iar restricțiile de circulație se aplică doar în acest weekend.

Transalpina e printre cele mai spectaculoase șosele din România sau chiar Europa. Traversează Munții Parâng de la sud la nord, pe teritoriul județelor Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Practic, drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba.

De ce e închisă Transalpina în weekend

După ce a luat o pauză de cinci ani, Vlad Stănescu se întoarce pe Transalpina cu echipa sa de drift în campionatul național. Gorjeanul face echipă cu Bogdan Pădurariu, unul dintre cel mai bine cotați piloți din Campionatul Național de Drift. Lor li se adaugă și fiul lui Bogdan, Alex Pădurariu, care și-a început cariera anul acesta.

Au ales un design unic pentru mașinile de concurs de la UXO Drift Team. Sunt pictate manual cu markere de grafitti de logodnica lui Vlad Stănescu, Raluca, și de alți doi prieteni.

Citește și Zăpadă ca-n filme pe Transalpina. Când se va da drumul la circulație pe cea mai înaltă șosea din România

„Cred că e primul semn că ne dorim să venim cu ceva nou în campionat. Am văzut la un expo acum ceva timp și ni s-a părut interesant să ajungem cu o astfel de idee și în drift”, au povestit cei doi piloți.

În acest an, Vlad Stănescu va pilota un BMW 1M Coupe de 800 de cai putere, considerată a fi una dintre cele mai puternice mașini din campionat. În același timp, Bogdan Pădurariu va sta la bordul unei mașini unice în driftul european, un Audi Quattro de 600 de cai putere. La clasa street, juniorul Alex va concura pe un BMW e46 de 200 de cai putere.

„Vrem să devenim o echipă complexă din toate punctele de vedere, de la unicitatea imaginii, până la modul de abordare a sezonului pe plan competițional. Suntem nerăbdători să fim la start și suntem convinși că vom face lucruri frumoase împreună, mai ales că avem susținerea partenerilor”, a spus Vlad Stănescu.

„Pentru mine e cu atât mai important cu cât voi concura acasă, în Gorj, iar bucuria de a reveni pe circuit chiar în fața oamenilor care îmi sunt alături mereu e foarte mare”, a mai precizat Vlad Stănescu.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult