- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un pas important pentru Drumul Expres Cluj Napoca-Dej. CNAIR a primit 5 oferte pentru studiul de fezabilitate

29 Apr, 20:30 • Fundeanu Madalina
CNAIR a primit cinci oferte de la proiectanți pentru Drumul Expres Cluj Napoca-Dej. Lungimea estimată a drumului este de 75 kilometri.
Un pas important pentru Drumul Expres Cluj Napoca-Dej. CNAIR a primit 5 oferte pentru studiul de fezabilitate

CNAIR a primit cinci oferte de la proiectanți pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Drumul Expres Cluj Napoca-Dej, după cum au anunțat luni, 29 aprilie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

CNAIR a primit cinci oferte pentru Drumul Expres Cluj Napoca-Dej

„Pas important pentru Drumul Expres Cluj-Dej! Astăzi, au fost depuse 5 oferte pentru contractul necesar elaborării Studiului de Fezabilitate al acestui nou drum de mare viteză din Transilvania.

Valoarea estimată este de 28,34 milioane de lei (fără TVA), iar suma este asigurată prin FEN (Fonduri Europene Nerambursabile).
Contractul trebuie finalizat în 21 de luni, din care 18 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate.

După construcție, Drumul Expres #Cluj- #Dej, cu o lungime estimată de 75 km, va asigura inclusiv conexiunea cu viitorul Drum Transregio Gilău – Apahida și cu Autostrada Transilvania.”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook.

Ai mai putea fi interesat și de: Drumul expres Cluj Napoca-Dej, blocat de CNAIR. Licitația pentru proiectarea preliminară, suspendată chiar în ziua depunerii ofertelor

Drumul Expres Cluj Napoca-Dej
Drumul Expres Cluj Napoca-Dej

Potrivit Economedia, lungimea estimată a drumului este de 75 kilometri, iar durata de contractului pentru proiectarea preliminară este de un an și jumătate. Drumul Expres va asigura legătura între A 3 Autostrada Transilvania și Autostrada Nordului Baia Mare-Dej-Bistrița-Suceava.

„Au fost depuse astăzi 5 oferte pentru contractul privind elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Drumul Expres Cluj Napoca-Dej !

  • CONSTRUCT C.D.P. SRL
  • Asocierea DP CONSULT SA (lider) – SOCIETATE CIVILA DE AVOCATI TEAHA & FUZESI
  • Asocierea ECO GEODRUM SRL (lider) – TEHNO CONSULTING SOLUTION SRL
  • PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL
  • Asocierea SPECIALIST CONSULTING SRL (lider) – SPECIALIST SMART GROUP SRL – PERFECT CONSULT EUROPE SRL

Valoarea estimată a acestui contract este de 28,34 milioane de lei (fără TVA), iar sursa de finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata contractului este de 21 de luni, din care 18 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate. Construcția Drumului Expres Cluj – Dej, o lungime estimata de 75 km, va reduce timpii de călatorie și va crește viteza medie de deplasare între localitatile Cluj si Dej. Acest nou drum va asigura conexiunea cu viitorul Drum Transregio Gilău-Apahida și cu Autostrada Transilvania.”, a transmis Cristian Pistol.

De reamintit este faptul că licitația pentru studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Cluj Napoca-Dej a mai fost lansată și în 2021, când patru asocieri de companii au depus oferte.

Vezi mai multe știri despre: Energia verde, singura modalitate prin care românii pot avea facturi mai mici. Sebastian Burduja: „Ne permitem să exportăm și pentru statele vecine”