- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Unde găsești cele mai ieftine roșii din România. Se vând cu doar 1 leu kilogramul! Românii stau ore în șir la coadă pentru a cumpăra

25 Jul, 18:28 • Lupu Alexandra
Locul din România în care roșiile se vând cu doar 1 leu kilogramul. Românii se înghesuie să le cumpere și stau ore în șir la coadă.
Unde găsești cele mai ieftine roșii din România. Se vând cu doar 1 leu kilogramul! Românii stau ore în șir la coadă pentru a cumpăra

Vești bune pentru români! Având în vedere că prețul roșiilor nu este deloc unul de neglijat în piețe sau în supermarketuri, se pare că există un loc în România în care legumele se vând la doar 1 leu kilogramul, informează antena3.ro.

Cele mai ieftine roșii din România

Românii se înghesuie și stau ore în șir la coadă la un magazin de specialitate din Buzău pentru a cumpăra roșii cu doar 1 leu kilogrmaul. Concret, vorbim despre Magazinul Stațiunii de Cercetare Legumicolă din Buzău, care pune la dispoziția românilor legume proaspete și netratate în această perioadă.

Te-ar putea interesa și: Prețurile colosale din piețele din România. Ce sumă trebuie să scoți din buzunar pentru un singur kilogram de cartofi

Magazinul are la vânzare roșii din mai multe soiuri. Totodată, românii pot cumpăra și ceapă, crescută în solariile Stațiunii de Cercetare. Prețurile sunt unele foarte mici: doar 1 – 1.50 lei pe kilogram.

Un alt loc care a captat atenția românilor este Balta Doamnei, o localitate aflată la 27 de kilometri de Ploiești, în care roșiile se vând cu 70 de bani kilogramul. Legumele sunt aproape gratis!

Roșii
Roșii

Totul se întâmplă în contextul în care în Piața Obor, spre exemplu, kilogramul se vinde cu 2.5 lei. În piețele de cartier, un kilogram de roșii românești ajunge până la 6 lei. Producătorii din Balta Doamnei sunt obligați, practic, să-și vândă marfa la un preț de nimic, în lipsa unui depozit frigorific.

„Prețurile la roșii sunt dezastruoase anul acesta. La Balta Doamnei roșiile se vând, en-gross, cu 0,7 – 0,8 lei/kg, iar castraveții cu 0,8 lei/kg. S-a ajuns la situația asta pentru ca producătorii să nu arunce marfa.

În momentul în care un legumicultor culege zilnic din solarii 800 – 1200 kg se vede nevoit să vândă marfa la preț mic de frică să nu i se strice. Pentru că re-vânzătorul nu se duce să cumpere întreaga marfă, ci acesta cumpără doar 50 de kilograme, de exemplu. Re-vânzătorului nu i se strică marfa pe tarabă.

Acesta știe că zilnic vinde 50 de kg și cumpără doar 50 de kilograme, ca să aibă pe tarabe marfă proaspătă. Pe când un legumicultor vinde zilnic doar 500 de kilograme dintr-un total de 1.200 kg, iar restul așteaptă să vândă în altă zi și riscă să i se strice marfa”, susține Florin Silviu Păun, viceprimarul comunei.

Citește și despre următorul subiect: Prețuri colosale la varza din piețele din România în 2023! Clienții au rămas șocați și și-au luat adio de la legume