- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ungaria trage un semnal de alarmă! UE, asaltată zilnic de sute de imigranți ilegali. Ce se întâmplă cu sistemul Schengen

09 Aug, 16:37 • Constantin Cristina
Sistemul Schengen se va prăbuși dacă granița nu va fi apărată de imigranții ilegali care intră în UE zilnic. Ungaria a trimis un avertisment dur către UE.
Ungaria trage un semnal de alarmă! UE, asaltată zilnic de sute de imigranți ilegali. Ce se întâmplă cu sistemul Schengen

Sistemul Schengen este în pericol, dar și securitatea poporului ungar, din cauza numărului în creștere a imigranților ilegali care intră zilnic cu sutele în UE, a informat Rador.

Consilierul principal pe probleme de securitate internă al premierului ungar, György Bakondi, a declarat că sistemul Schengen se va prăbuși dacă granița nu va fi apărată. Tot el a subliniar că frontiera europeană este atacată și că nu există informații conform cărora numărul migranților ilegali ar fi în scădere.

Citește și: Poziția oficială a Austriei. Care sunt șansele României să intre în Schengen

Ungaria trage un semnal de alarmă! UE, asaltată zilnic de sute de imigranți ilegali. Ce se întâmplă cu sistemul Schengen

De asemenea, în această situație, prioritatea Uniunii Europene nu este siguranța cetățenilor europeni, ci legalizarea și relocarea automată a migranților între statele membre. György Bakondi a declarat că UE încearcă să convingă statele membre să creeze „ghetouri de migranți” și a mai spus că dacă Ungaria nu poate păzi granița în mod corespunzător, nu numai că securitatea poporului ungar va fi pusă în pericol, dar și sistemul Schengen se va prăbuși, care se bazează tocmai pe faptul că frontierele externe sunt puternic protejate pentru a se asigura că nu există controale la frontierele interne.

Schengen
Schengen

În emisiunea „Bună dimineața, Ungaria!”, György Bakond a fost invitat și a declarat că numărul imigranților ilegali reținuți a depășit deja 86.000 în acest an, iar zilnic numărul acestora crește de la 300 la 400.

Consilierul principal pe probleme de securitate internă al premierului ungar a fost, de asemenea, întrebat despre situația din Niger. György Bakondi a explicat că în prezent există șase milioane de refugiați în regiune, iar dacă în regiune ar izbucni un conflict de război, aceste persoane ar continua să fugă spre Europa. Iar sosirea a milioane de migranți ar putea crea o situație de securitate imposibil de gestionat și gravă, a subliniat consilierul principal.

Prin urmare, este în interesul primordial al statelor membre ale Uniunii Europene să găsească o soluție diplomatică care să împiedice milioane de oameni să fugă în Europa, a declarat György Bakondi.

Alte articole: Austria rămâne de neclintit. Guvernul lui Karl Nehammer nu acceptă intrarea României în Schengen. „Este dreptul fiecărui stat”