- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Upskillingul, cuvântul pe care cei care vor să evolueze în carieră trebuie să îl știe! Nu trebuie să lipsească din vocabularul celor care își caută un job în România

14 Feb, 22:00 • Cornel Ghimeșan
În 2024, un nou cuvânt intră în vocabularul românilor care se află în căutarea unui loc de muncă. Este vorba despre upskilling, un termen pe care toți cei care vor să avanseze în carieră trebuie să îl știe.
Upskillingul, cuvântul pe care cei care vor să evolueze în carieră trebuie să îl știe! Nu trebuie să lipsească din vocabularul celor care își caută un job în România

Upskillingul, cuvântul pe care cei care vor să evolueze în carieră trebuie să îl știe! Costin Tudor, fondator şi CEO al platformei de resurse umane Undelucram.ro a afirmat că acest termen a apărut din nevoia de a defini schimbările uriașe care s-au produs în ultima vreme pe piața muncii.

Citește și Criza își spune cuvântul! Peste 60.000 de firme s-au închis în primele 11 luni din 2023

Upskillingul, cuvântul pe care cei care vor să evolueze în carieră trebuie să îl știe!

„Privim în jur şi vedem oameni ocupaţi, dinamism, activitate. Aşadar 2024 a început cu lumea ocupată. Încă nu ştim ce face fiecare, dar lumea e ocupată”, a descris Costin Tudor, fondator şi CEO al platformei de resurse umane Undelucram.ro, potrivit businessmagazin.ro.

Acesta a subliniat că, în ciuda crizei de timp de care toată lumea se plânge, atât angajatorii, cât şi angajaţii, se vor concentra pe zona de învăţare pentru a evolua în carieră.

„Angajatorii care vor vrea să-şi crească eficienţa de business în 2024, vor pune accent din ce în ce mai mult pe specialişti. Fie că vor alege să-i formeze intern, fie că îi vor recruta din piaţa muncii, trendul anului acesta favorizează experţii. Cât despre angajaţi şi candidaţi, de asemenea consider că focusul în 2024 va fi pe zona de învăţare. Ne aflăm în momentul de faţă într-o piaţă a angajaţilor care investesc constant în upskilling, astfel că recomandarea mea către candidaţi este să adopte o gândire durabilă şi să folosească fiecare ocazie din 2024 pentru a face un upgrade de competenţe”, a mai spus Costin Tudor.

CEO-ul Undelucram.ro a menționat că în topul preferinţelor angajaţilor se numără nevoia de a putea delimita timpul de muncă de cel personal şi oportunităţile de creştere profesională oferite de companie, la care se adaugă o abordare cât mai umană a angajatorului.

„Deşi salariul rămâne un factor crucial pentru care un candidat aplică pentru un job, se poate totuşi observa că accentul a început din ce în ce mai mult să cadă pe capacitatea acelui angajator de a avea o abordare umană. Cu alte cuvinte, candidaţii caută manageri cu care să se înţeleagă, echipe în care să se integreze bine. Şi cred că multe companii clasate în Top Angajatori Undelucram.ro au dat dovadă oamenilor din organizaţie că au capacitatea de a crea relaţii bazate pe empatie.

În prezent, pe piaţa muncii, se observă o cerere tot mai crescută pentru anumite competenţe şi abilităţi, printre care Generative AI / competenţele legate de inteligenţa artificială generative, expertiza în sustenabilitate, project management, abilităţile de comunicare. „Prin urmare, consider că adaptarea la aceste trenduri şi dobândirea acestor competenţe poate spori atractivitatea oricărui candidat pe piaţa muncii şi poate contribui la succesul profesional într-un mediu dinamic”, a transmis CEO-ul Undelucram.ro.

Citește și Sfaturi pentru a linişti animalele de companie speriate de petarde şi artificii. Necuvântătoarele pot să moară din cauza fricii

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult