- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Val de aer saharian în România. ANM anunță unde vor fi și 29 de grade, dar și când scad temperaturile

04 Apr, 13:27 • Bumbeneci Diana
Un val de aer tropical cuprinde România! Temperaturile cresc rapid de la o zi la alta. Cu toate acestea, meteorologii aduc din nou vești proaste despre vreme.
Val de aer saharian în România. ANM anunță unde vor fi și 29 de grade, dar și când scad temperaturile

După câteva zile mai răcoroase, meteorologii anunță un nou episod de încălzire a vremii. Începând de la sfârșitul săptămânii, temperaturile vor crește rapid de la o zi la alta.

Val de aer saharian în România

Aerul tropical, provenit din Sahara, va pătrunde mai întâi în vestul Europei, urmând apoi să se deplaseze progresiv spre est. Din acest motiv, căldura va ajunge mai repede în regiunile vestice ale României, unde se vor atinge temperaturi de până la 26 – 28°C încă de duminică.

Vremea se va menține caldă și la începutul săptămânii viitoare, când maximele vor fi cu aproape 5 grade mai ridicate în vestul țării față de est.

Vezi și: 2000 de lei de la Guvern GRATIS pentru o categorie de români. Marcel Ciolacu anunță cine primește banii

Treptat, aerul cald va cuprinde și restul teritoriului. Estimările actuale indică temperaturi maxime cuprinse între 23 și 30°C în majoritatea regiunilor, cele mai ridicate valori fiind așteptate în vest și sud-vest.

Și la munte va fi foarte cald: termometrele vor arăta în jur de 15°C la altitudini de 1500 de metri.

Vremea se răcește din nou

Vremea se răcește însă spre sfârșitul săptămânii viitoare. Meteorologii spun că există șanse considerabile ca temperaturile să se apropie din nou de cele obișnuite pentru această perioadă.

În ceea ce privește ploile, perioada următoare va fi caracterizată în multe regiuni ale țării de lipsa precipitațiilor.

Suprafețe extinse din sud și est ar putea fi ocolite complet de ploi, cel puțin până la următoare răcire a vremii. Regiunile nordice și centrale vor fi ceva mai norocoase, dar nici acolo nu se întrevăd cantități însemnate de apă, cu excepția zonelor de munte, conform meteoradar.ro.

Vezi și: Meteo 4-7 aprilie. ANM anunță cum va fi vremea până în weekend

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult