- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veniturile record ale angajaților de la BNR. Pe lângă salariu, instituția acordă indemnizații de vacanță și alte beneficii

04 Apr, 19:58 • Lupu Alexandra
Angajații BNR se pot lăuda cu un salariu lunar consistent, însă pe lângă acest venit, salariații se bucură și de alte stimulente. Iată care sunt sumele încasate.
Veniturile record ale angajaților de la BNR. Pe lângă salariu, instituția acordă indemnizații de vacanță și alte beneficii

Angajații BNR au cu ce să se laude, atunci când vine vorba despre salariul lunar, care este unul destul de consistent. Pe lângă acest venit, salariații se bucură și de alte stimulente, precum o indemnizație de vacanță, relatează gandul.ro.

Beneficiile angajaților de la BNR

Angajații de la BNR primesc, pe lângă salariul lunar consistent, și alte stimulente financiare. Așa cum arată ultimele informații, avantajele de care beneficiază salariații acestei instituții depășesc cu mult posibilitățile altor angajați de la stat. Concret, BNR este probabil singura companie care oferă o indemnizație de salariu, sub forma celui de-al 13-lea salariu în fiecare an.

Mai mult decât atât, angajații de la BNR nu sunt obligați să-și declare veniturile în declarația de avere. Salariaților instituției le este permis să completeze rubrica „venituri” cu următoarea frază: „conform contractului individual de muncă” sau alte sintagme similare. Salariile persoanelor care dețin o funcție de conducere la nivelul instituției sunt deja cunoscute. Drept urmare, guvernatorul Mugur Isărescu are un salariu de 52.447 lunar, la care se adaugă indemnizația de membru al Consiliului de Administrație, așa cum se arată în grila prezentată de BNR.

În clasamentul salarial, reprezentantul este urmat de prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, care are o indemnizație CE de 22.373 și un salariu net de 49.406 lei. Viceguvernatorii Leonardo Badea și Eugen Nicolăescu încasează 44.952 în fiecare lună și o indemnizație de 22.355. Mai mult decât atât, membrii neexecutivi primesc doar o sumă aferentă pentru poziția de membru pe care o ocupă în CA, în valoare de 22.355, referindu-ne la Gheorghe Gheorghina, Dan-Radu Rușanu, Csaba Balint și Virgiliu-Jorj Stoenescu.

Citește și: Rezervele valutare ating pragul uriaș de 53,229 miliarde euro. Datele oficiale BNR

BNR
BNR

Inclusiv celelalte funcții primesc venituri consistente. Directorii încasează 18.910 – 42.105 lei, iar adjuncții între 17.127 și 29.426. Pe de altă parte, un șef de serviciu încasează între 8.400 și 23.815, iar salariul unui șef de birou variază între 9.715 și 16.118 lei. Dacă vorbim despre structurile teritoriale din BNR, veniturile sunt unele mai mici: director (10.899 – 19.418 lei), șef de serviciu (7.966 – 13.474), șef de birou (7.934 – 8.799 lei).

Nu în ultimul rând, angajații instituției beneficiază de un bonus consistent pe care îl primesc în momentul în care se pensionează. Concret, salariații care au lucrat minimum 6 ani în cadrul băncii, fără întrerupere, vor primi o indemnizație de pensionare egală cu 12 salarii, fiind calculată pe baza ultimelor venituri încasate.

Vezi și: Angajări 2023. Salariu de 3.000 de lei net pentru candidații care știu să pregătească sandvișuri