- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste bună despre Aeroportul Brașov-Ghimbav! Anunțul făcut de CNAIR

16 Feb, 23:37 • Gorgorin iulia
Aeroportul din Brașov ar urma să fie deschis la jumătatea lunii iunie a anului 2023. Recent, Compania de Drumuri a anunțat că a primit cinci oferte de la proiectanți pentru Studiul de Fezabilitate al viitorului drum de legătură între DN 1, Autostrada A 3 (Râșnov) și Aeroportul Brașov-Ghimbav.
Veste bună despre Aeroportul Brașov-Ghimbav! Anunțul făcut de CNAIR

Compania de Drumuri va realiza un drum de legătură între Centura Brașov, DN 1, Autostrada A 3 (Râșnov) și Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. CNAIR a anunțat că a primit cinci oferte de la proiectanți pentru Studiul de Fezabilitate al viitorului drum de legătură, potrivit economedia.ro

Drum de legătură între DN 1, Autostrada A 3 și Aeroportul Brașov-Ghimbav

Aeroportul Brașov
Aeroportul Brașov

Citiți și: Motivul pentru care CFR Infrastructură nu lansează contractul de 700 de milioane de lei pentru linia de tren la Aeroportul Brașov-Ghimbav

Licitația a fost lansată pe 5 ianuarie 2023, iar la termenul limită au depus oferte proiectanții: Like Consulting, Rutier Conex, Asocierea InterHub Development (Lider) -Inpro Muhendisliki, Asocierea Total Business Land SRL (Leader) -Mega Mühendislik Müşavirlik A.Ş. și Asocierea Eco GeoDrum Lider – Proiectare Integrată Terra.

,,Acest drum va asigura o legătură rapidă între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și Varianta de Ocolire Brașov precum și cu zona Aeroportului Brașov-Ghimbav și va funcționa în același timp ca alternativă la traficul pe DN 1 pentru orașul Ghimbav (Varianta de Ocolire) asigurând și o legătură facilă la Parcul Industrial Brașov -Ghimbav. Prin acest drum de legătură se va realiza și o conexiune cu preconizata dezvoltare a municipiului Codlea prin prisma realizării variantei de ocolire Codlea care va descărca în nodul ce se va realiza între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și DN 1 în zona localității Codlea. De asemenea, prin realizarea unui intersecții între Drumul de Legătură și DJ 103 C se va asigura accesul la Aeroportul Brașov și la Parcul Industrial Brașov, eliminându-se problemele curente ale intersecției între DJ 103C și DN 1″, potrivit caietului de sarcini pe care l-a consultat Economedia.

Durata contractului pentru Studiul de prefezabilitate este de 3 luni, studiul de fezabilitate durează 5 luni, iar raportul financiar o lună.

În decembrie 2022, șeful DRDP Brașov, Tudor Duțu, anunța proiectul nodului rutier de la Codlea, o intersecție pe 4 niveluri care ar urma să devină cel mai spectaculos nod rutier din România.

„Cel mai spectaculos nod rutier din țara va fi în judetul Brașov. Se intituleaza “Nod Codlea Nord- intersectie A3 cu A13 si DN1” si va asigura legaturi intre aceste cai de comunicatie rutiera intr-un mod spectaculos pe 4 niveluri de înălțime”, declara Tudor Duțu.

Prima cursă pe Aeroportul Brașov-Ghimbav va fi operată pe 16 iunie 2023, o cursă charter spre Antalya. Ministerul Transporturilor a promis și o linie de tren până la Aeroport, dar proiectul nu a fost lansat pentru că încă nu are finanțare.

Autoritățile din Brașov au anunțat, astăzi, 16 februarie, că primul turn virtual de control al zborurilor, din România, este funcțional.

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a postat un videoclip pe Facebook, cu locul de unde zborurile de la Brașov vor fi dirijate.

„Avem filmări din zile cu ninsori abundente, în care zăpada nu afectează în niciun fel cadrele preluate de camerele mobile deoarece acestea dispun de un sistem de curăţare automată, acţionat la distanţă printr-o simplă apăsare de buton. Şi camerele fixe instalate pe amplasamentul aeroportuar sunt dotate cu un sistem de curăţare automat, bazat pe aer comprimat, care nu necesită deplasarea în teren a unui angajat care să se ocupe de întreţinerea lor.

Specialiştii de la Arad ne-au explicat că strălucirea soarelui din zilele senine, deranjantă în mod normal pentru ochiul unui operator dintr-un turn de control clasic, nu afectează în niciun fel imaginile preluate automat, sistemul având capacitatea să filtreze lumina şi să facă toate ajustările necesare unei vizibilităţi perfecte pentru controlorii de trafic de la Arad. La polul opus, în zilele cu vizibilitate redusă cauzată de ceaţa densă, camerele furnizează inclusiv imagini termice care permit distingerea obiectelor fixe sau în mişcare pe amplasamentul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav”, a declarat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Citiți și: Primul avion care va ateriza pe aeroportul din Brașov va fi unul TAROM. Aeroportul ar urma să fie deschis în iunie 2023!