- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste incredibilă! Clienții Dacia pot cumpăra autovehicule la prețuri mai mici față de cele listate deja! Ce a determinat scăderea costurilor

10 Nov, 12:03 • Oprea Alina
Dacia a redus considerabil prețurile autovehiculelor, în special din auza faptului că cererea era destul de scăzută, iar costurile ridicate. Așadar, producătorii au recurs la o soluție!
Veste incredibilă! Clienții Dacia pot cumpăra autovehicule la prețuri mai mici față de cele listate deja! Ce a determinat scăderea costurilor

Prețurile de listă de la Dacia s-au modificat! De acum, clienții pot cumpăra la prețuri reduse față de ceea ce se cunoștea. Spre exemplu, o Dacia Spring în versiunea de 65 CP este mai ieftin cu aproximativ 2.000 de euro, iar un Sandero are reduceri care depășesc 1.000 de euro pentru echipările de top, conform analizelor efectuate de profit.ro.

Ceea ce a dus la scăderea prețurilor autoturismelor din Uniunea Europeană, inclusiv din România, a fost faptul că cererea nu prea mai exista, iar producătorii auto au luat în considerare această variantă de a scădea costurile. Totodată, acest context vine după ieșirea din semiconductori și intrarea fabricilor în regim normal de producție, după livrarea comenzilor înregistrate în lunile de criză, în 2022 și începutul lui 2023.

Citește mai multe despre: Anunț de interes pentru români de la Dacia! Mii de mașini sunt vândute pe internet. Iată cât au ajuns să coste mașinile Sandero Stepway, Spring sau Duster

Dacia reduce prețurile!
Dacia reduce prețurile!

Dacia scade prețurile!

Nu numai că Dacia este afectată de scăderea cererii, dar și celelalte mărci de mașini. Totuși, Dacia este cel mai puțin afectată, întrucât categoria pe care o are de clienți este mult mai cumpătată în contextul bugetului alocat. În 2022, prețul materiilor prime a crescut, astfel producătorii au fost nevoiți să crească prețurile automobilelor, totodată și a costurilor logistice.

La momentul actual, marca este nevoită să ofere discount pentrumașinile produse, pentru menținerea nivelului vânzătorilor. Primul automobil electric al mărcii Dacia, Spring, aduce și cea mai mare reducere a prețului, oferta fiind vizibilă mai ales pe echiparea de top, Extreme, care ajunsese la peste 23.000 de euro, cu unele echipamente opționale.

Acum, modelul Spring cu motorizarea de 65 CP poate fi cumpărat cu aproximativ 20.300 de euro, un preț pe care anterior îl afișa pentru echiparea de bază, de 45 CP. Cea mai mare reducere afișată la Spring este de 2.300 de euro, o valoare importantă pentru o mașină care, prin Programul Rabla Plus, poate fi cumpărată cu aproximativ 10.000 de euro.

Cel mai vândut model al Daciei este Sandero Stepway și are nevoie de reduceri ale prețurilor pentru a face față scăderii cererii din piață. Cel mai mare discount este prezent pe versiunea Extreme, care este mai ieftină cu 1.600 de euro, ceea ce înseamnă că un Sandero echipat la nivel maxim poate fi cumpărat cu 16.860 euro, față de aproximativ 18.500 de euro cât este prețul de listă. Modelul Logan are același tip de reducere, chiar dacă nu dispune de echiparea Extreme. Un Logan Prestige este mai ieftin, în prezent, cu aproximativ 800 de euro.

Toate reducerile Dacia se pot regăsi pe site-ul de vânzări, care teoretic include mașinile aflate pe stoc. Numărul acesta este destul de mare și este, în permanență, actualizat, ceea ce determină faptul că discountul este aplicat pentru toate mașinile vândute de Dacia în acest moment. De asemenea, pe site-ul acestora, se poate găsi orice tip de configurașie de opțiuni. În plus, termenul de livrare afișa merge până în februarie 2024, care, evident, nu este un termen specific unui vehicul pe stoc, potrivit profit.ro.

Citește mai multe despre: Marcel Ciolacu, în urma întâlnirii cu o delegație a Grupului Renault: „Vreau la Mioveni un Muzeu Dacia care să reflecte atașamentul puternic al românilor față de acest brand național”