- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea zilei pentru români. BNR anunță ce se întâmplă cu ratele

06 Jun, 14:04 • Bumbeneci Diana
Banca Națională a României anunță ce se întâmplă azi cu ratele românilor. Indicele ROBOR ajunge la un nou prag, după patru zile de pauză.
Vestea zilei pentru români. BNR anunță ce se întâmplă cu ratele

Rate mai mici pentru români! Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Anunțul a fost făcut de Banca Națională a României.

BNR anunță rate mai mici

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 6,64%, de la 6,65%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Citește și: Ședință de urgență la Guvern. După ce sindicaliștii au respins oferta, Ciucă forțează adaptarea OUG

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 5,71% la 5,98%. IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

Vezi și: Guvernul României face anunțul oficial pentru profesorii în grevă! „Venit net de 4.000 de lei, în două tranșe pentru profesori/ 1.500 lei pentru personalului nedidactic”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult