- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru angajații români! Majorare colosală a voucherelor de masă. Ce valoare vor avea și de când se aplică creșterea

10 Jul, 15:03 • Constantin Cristina
Guvernul aduce vești bune pentru români. Valoarea voucherelor de masă se va mări începând cu 1 august. Care va fi valoarea voucherelor.
Vești bune pentru angajații români! Majorare colosală a voucherelor de masă. Ce valoare vor avea și de când se aplică creșterea

Vești bune pentru angajații români! Prima reuniune a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social condusă de premierul Marcel Ciolacu, de la Palatul Victoria, a avut în centrul atenției majorarea valorii voucherelor de masă, a transmis stiripesurse.ro.

Citește și: Veste bună pentru elevi! Se dau vouchere de 250 lei de la stat. Când le vor primi și ce pot face cu banii

Vești bune pentru angajații români! Majorare colosală a voucherelor de masă. Ce valoare vor avea și de când se aplică creșterea

Așadar, în cadrul ședinței s-a aprobat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023, la 35 de lei și o altă majorarea va avea loc pe 1 ianuarie 2024, la 40 de lei.

„Creșterea nivelului de trai, reducerea inflației, asigurarea stabilității economice, deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanțate prin cadrul financiar multianual 2021-2027 au fost, de asemenea, pe agenda discuțiilor între reprezentanții Guvernului și partenerii sociali”, se arată într-un comunicat de presă.

vouchere de masă
vouchere de masă

De asemenea, Marcel Ciolacu spune că, totuși și cu îndeplinirea acestei măsuri, trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar.

„Îmi doresc să începem de astăzi un dialog deschis cu sindicatele și patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare. Guvernarea noastră este despre economie și reforme în beneficiul oamenilor. Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică.

Vom menține liniile stabilite prin bugetul de stat și vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, important instrument de reforme și investiții pentru țara noastră. În același timp, așa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflației cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă de susținere a economiei și de creștere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Alte articole: De unde provin, de fapt, banii de vouchere. Liberalul Tănase Stamule face dezvăluiri: „Sunt bani care nu s-au folosit pentru a face canalizarea, drumuri, diverse investiţii publice”