- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Isărescu și Ciolacu: s-a găsit soluția pentru reducerea inflației sub 8%

19 Jun, 15:48 • Constantin Cristina
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR și Marcel Ciolacu, premierul României, au discutat despre rata inflației, deficitul bugetar, nivelul investițiilor publice și reformele din PNRR.
Vești bune pentru români! Isărescu și Ciolacu: s-a găsit soluția pentru reducerea inflației sub 8%

Premierul Marcel Ciolacu a discutat luni cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la Palatul Victoria, despre măsurile necesare pentru menținerea în ținta de deficit de 4,4% din PIB, dar și despre rata inflației, a informat stiripesurse.ro.

Vezi și: Românii afectați de inundații primesc bani de la stat. Marius Budăi, anunț de ultimă oră. „Vor fi ajutați de Guvern!”

Vești bune pentru români! Isărescu și Ciolacu: s-a găsit soluția pentru reducerea inflației sub 8%

Marcel Ciolacu a dorit să rezolve cât mai repede problema scumpirilor, așadar, cei doi au mărturisit în ceea ce privește reducerea inflației, se va putea realiza până la finalul anului curent sub 8%.

Oficialii au mai dezbătut și subiectul deficitului bugetar, dar și reformele din PNRR și planul de investiții. Mai concret, s-a prezentat un plan de 250 de miliarde de lei acordat pentru doi ani prin programul de guvernare.

De asemenea, a fost trimisă și cererea de plată nr.2 din PNRR, a cărei aprobare de către Comisia Europeană este așteptată până la finalul lunii curente. La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai fost prezenți președintele Senatului, Nicolae Ciucă, vicepremierul Marian Neacșu şi miniștrii Marcel Boloș şi Adrian Câciu.

Mugur Isărescu, Marcel Ciolacu
Mugur Isărescu, Marcel Ciolacu

Adio prețuri colosale la fructe și legume

Mai mult, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a afirmat că în perioada următoare românii nu se vor mai confrunta cu prețuri exorbitante la fructe și legume.

„Unele scăderi cred că vor apărea, la legume, fructe. Am văzut că au apărut preţurile la cireşe. La început de lună mai sunt trufandale şi de regulă sunt mai scumpe. Vorbim de produse agro-alimentare, mai ales legume, fructe, ouă vor avea scăderi de preţuri, că aşa se întâmplă, sunt sezoniere. S-ar putea să avem cel puţin diminuări uşoare de preţ şi la produsele care ne-au durut cam mult – uleiul comestibil. La alte produse nu putem să ne dăm seama, că ar trebui să facem analize sectoriale. Ceea ce aproape suntem siguri, nu o să mai fie creşteri mari de preţuri în perioada următoare”, a transmis guvernatorul BNR.

Alte articole: Ce părere are Mugur Isărescu despre impozitul progresiv și cum explică gaura din buget de 20 de miliarde de euro