- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru șoferi! Circulația pe Transalpina va fi redeschisă începând de vineri

15 Jun, 16:27 • Cornel Ghimeșan
Transalpina va fi redeschisă începând de vineri, 16 iunie 2023, au anunțat oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Tronsonul Rânca - Obârşia Lotrului va putea fi circulat doar 10 ore pe zi şi cu limitare de viteză.
Vești bune pentru șoferi! Circulația pe Transalpina va fi redeschisă începând de vineri

Potrivit directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, șoferii vor putea circula pe Transalpina începând de vineri dimineață, de la ora 08.00, însă doar în anumite condiții.

„Comisia care a efectuat astăzi revizia specială a stabilit că drumul poate fi deschis în bune condiţii între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) în următoarele condiţii: între orele 8⁰⁰-18⁰⁰, viteza maximă de deplasare 30 km/h, numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone”, a scris Cristian Pistol pe Facebook.

Citește și Un nou drum montan a fost reabilitat după mai bine de 40 de ani. Poate face concurență Transalpina ori Transrarău

Directorul CNAIR insistă pe respectarea regulilor impuse pentru evitarea incidentelor nedorite, ținând cont de specificul drumului montan aflat la mare altitudine.

Tronsonul din DN 67 C, cuprins între Rânca și Obârșia Lotului, este închis din toamna anului trecut. Drumarii au anunțat că acum șoseaua este deszăpezită integral și are montate indicatoare rutiere.

Transalpina nu a avut până acum un program fix de deschidere sau închidere, totul depinde de depunerea zăpezii și momentul când se topește. De regulă, pe porțiunea Obârșia Lotrului – Rânca zăpada persistă de obicei din luna noiembrie până în luna iunie.

Citește și Zăpadă ca-n filme pe Transalpina. Când se va da drumul la circulație pe cea mai înaltă șosea din România

Transalpina, printre cele mai frumoase drumuri din România

Transalpina e printre cele mai spectaculoase șosele din România sau chiar Europa. Traversează Munții Parâng de la sud la nord, pe teritoriul județelor Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Practic, drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba.

Mulți spun că șoseaua Transalpina a fost construită de legiunile romane în timpul războaielor cu dacii, alții că a fost construită de nemți, în perioada Primului Război Mondial, din motive militare, dar că a fost folosită foarte puțin.

Ulterior a fost reconstruită în perioada interbelică și a fost dată în folosință în 1935, fiind inaugurată de regele Carol al II-lea. Tocmai de aceea i se mai spune și „Drumul Regelui”.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult