- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vouchere de 150 de lei pentru români! Ce acte sunt necesare și unde se depun cererile pentru a nu pierde banii

18 Aug, 17:25 • Constantin Cristina
Vești bune pentru români! A început perioada de înscrieri pentru a obține voucherele de 150 de lei. Iată ce acte sunt necesare pentru înscriere.
Vouchere de 150 de lei pentru români! Ce acte sunt necesare și unde se depun cererile pentru a nu pierde banii

Vouchere de 150 de lei. Românii pot obține aceste tichete pentru rechizite în Ploiești. Așadar, în perioada 16 august – 30 septembrie 2023, ploieștenii care au copiii înscriși la școală, ciclul primar sau gimnazial, precum și la grădiniță, pot depune actele pentru a se înscrie, a informat romaniatv.net.

Citește și: Vestea momentului pentru români! Bugetarii nu vor mai pierde atât de mult la salariu. Iată prevederile din noul OUG

Vouchere de 150 de lei pentru români! Ce acte sunt necesare și unde se depun cererile pentru a nu pierde banii

Suma voucher-ului este de 150 de lei și este destinat achiziționării de rechizite și este oferit de către Primăria Ploiești pentru fiecare copil de școală sau grădiniță.

Astfel, în conformitate cu HCL nr.384 din 3 august 2023, s-a aprobat acordarea unui voucher educațional în cuantum de 150 de lei, începând cu anul școlar 2023-2024, pentru preșcolarii și elevii din ciclurile primar și gimnazial din municipiul Ploiești.

Mai mult, Consiliul Local a aprobat extinderea programului de sprijin a părinților pentru achiziționarea de rechizite școlare prin introducerea „voucherelor educaționale”.

Vouchere
Vouchere

Românii interesați vor putea să intre în posesia tichetelor vor trebui să depună la registratura Municipiului Ploiești sau online, următoarele documente:

-cerere simplă de la părinții care au domiciliul în Ploiești;

-copie Carte de identitate;

-copie Certificat de naștere al copilului;

-declarație pe proprie răspundere, simplă, precum că minorul este înscris într-o formă de învățământ preșcolar sau gimnazial;

-o adeverință de elev/preșcolar, de la școala unde este înscris.

De asemenea, documentele pot fi depuse și fizic la Registratura Primăriei sau transmise pe adresa de e-mail comunicare@ploiesti în perioada 16 august – 30 septembrie 2023.

Pot aplica să obțină vouchere educaționale toți părinții care au nevoie pentru a achiziționa rechizitele școlare care sunt recomandate de profesorii îndrumători pentru:

-copiii înscriși în învățământul preșcolar (grădiniță);

-copiii înscriși în învățământul primar și gimnazial (clasa I-VIII).

Alte articole: Salariu de până la 39.000 EUR/pe an, plus sporuri pentru românii care vor să lucreze în Germania