- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vouchere sociale de 150 de lei pentru pensionari în cadrul programului „Dar din suflet pentru seniori”

26 Nov, 23:51 • Stefan Simion
Vouchere sociale de 150 de lei. Dacă, în anii trecuţi, distribuirea tichetelor acordate prin Programul „Dar din suflet pentru seniori” începea în a doua jumătate a lunii noiembrie, anul acesta programul a fost amânat în urma schimbării condiţiilor de acordare a voucherelor.
Vouchere sociale de 150 de lei pentru pensionari în cadrul programului „Dar din suflet pentru seniori”

Vouchere sociale Vouchere sociale de 150 de lei pentru pensionari. De programul „Dar din suflet pentru seniori”, lansat în martie 2021 de către Primăria Braşov, beneficiază seniori cu vârste de peste 63 de ani, în cazul femeilor, și 65 de ani, în cazul bărbaților.

Acești bani ajung la brașovenii vulnerabili de două ori pe an, la Paște și la Crăciun.

Anul acesta, distribuirea tichetelor va începe cu întârziere faţă de anii trecuţi, şi anume pe 5 decembrie, şi asta deoarece condiţiile de acordare a voucherelor au fost schimbate.

Modificările se referă la:
  • Mărirea nivelului de venituri ale beneficiarilor eligibili de la 1200 la 1700 lei pe lună;
  • Majorarea valorii tichetelor sociale de la 100-150 lei.

Vouchere sociale de 150 de lei. Se amână data la care tichetele vor fi distribuite beneficiarilor

La ședința extraordinară a Consiliului Local Brașov, un consilier local PNL a solicitat creșterea valorii acestor tichete de la suma inițială de 100 de lei la 150 de lei. Astfel încât, până la aprobarea acestui amendament într-o ședință ordinară de Consiliu Local, proiectul este blocat. Iată ce au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială Brașov:

Direcția de Asistență Socială Brașov informează cetățenii că amână începerea Campaniei până la data de 05.12.2022.

Tichete sociale pentru seniori. Modificările se referă la:

– Mărirea nivelului de venituri ale beneficiarilor eligibili de la 1200 la 1700 lei pe lună;

– Majorarea valorii tichetelor sociale de la 100-150 lei.

Facem aceste precizări datorită numărului mare de persoane care se prezintă zilnic la sediul nostru pentru a intra în posesia tichetelor sociale”.

Vouchere sociale de 150 de lei pentru pensionari: creşte numărul beneficiarilor

În ultima şedinţa de plen a Consiliului Local Braşov, prin rectificare de buget, pentru capitolul „Asistenţă socială” a fost alocată suma suplimentară de 800.000 lei, sumă necesară acoperirii costurilor aferente modificării condiţiilor de acordare a tichetelor.

Mai exact, la ediţia de Crăciun din acest an, valoarea tichetelor va fi de 150 lei (cu 50 de lei mai mult decât până acum).

Citeste si Vouchere pentru plata facturilor la energie. Marcel Boloş vorbeşte despre sume cuprinse între 500 şi 700 de lei: „Avem două variante în discuție: una cu tichete, una cu sume plătite prin mandat poştal”

De asemenea, numărul beneficiarilor va creşte, având în vedere că de tichete vor beneficia vârstnicii care au pensie de până la 1.700 de lei (până acum plafonul maxim era de 1.200 de lei). Pe lângă rectificarea bugetului local, pentru a se putea acorda tichetele, este nevoie şi de un act normativ al Consiliului Local, prin care să fie modificat Programul „Dar din suflet pentru seniori”.

Vouchere sociale de 150 de lei. Cine beneficiază de aceste tichete

  • toate persoanele vârstnice cu domiciliul stabil în municipiul Braşov, cu vârsta peste 65 de ani bărbaţii şi 63 de ani femeile, care împlinesc vârsta pe tot parcursul anului şi a căror pensie este de până la 1200 de lei inclusiv;
  • se consideră vârsta împlinită în tot cursul anului de acordare a tichetelor;
  • solicitantul să nu aibă datorii neeșalonate față de bugetul local.

Citeste si Vești bune pentru românii vulnerabili! Se dau 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale pe întregul an 2023

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult